Έρχεται λευκό Xbox Series X χωρίς disk drive – Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες

Προ των πυλών η κυκλοφορία του
28 Μαρτίου 2024 09:55
Έρχεται λευκό Xbox Series X χωρίς disk drive – Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες

Εδώ και μερικές ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνουν μερικές εικόνες που δείχνουν ένα λευκό, all-digital Xbox Series X.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το eXputer είχε μεταφέρει με αποκλειστικό του ρεπορτάζ τον περασμένο μήνα πως η Microsoft ετοιμάζει μια καινούργια έκδοση για το Xbox Series X που θα είναι λευκή και δε θα έχει μέσο ανάγνωσης δίσκων. Τώρα, το μέσο έφερε στα φώτα της δημοσιότητας και τις πρώτες πραγματικές φωτογραφίες από τη νέα αυτή έκδοση της κονσόλας, αποδεικνύοντας όχι μόνο πως είναι πραγματική, αλλά και πως η κυκλοφορία της είναι πολύ κοντά.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες του μέσου, το λευκό, all-digital Xbox Series X αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ του Ιουνίου και του Ιουλίου. Μάλιστα, θα έχει και μερικές εσωτερικές αλλαγές, ενσωματώνοντας μια βελτιωμένη ψήκτρα για καλύτερη διαχείριση της θερμότητας.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Για την ιστορία, παλιότερα η ίδια πηγή είχε αναφέρει πως το νέο αυτό digital-only Xbox Series X μπορεί να είναι από $50 έως και $100 φθηνότερο από το τωρινό Xbox Series X με τον 1TB δίσκο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως τα πλάνα της Microsoft φαίνεται πως έχουν αλλάξει. Πέρυσι το Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης για την εξαγορά της Activision Blizzard, είχαν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας διάφορα εμπιστευτικά έγγραφά της που μεταξύ άλλων αποκάλυψαν πως η εταιρία κάποια στιγμή σχεδίαζε μια νέα έκδοση για το Xbox Series X.

Το συγκεκριμένο «φρεσκαρισμένο» Xbox Series X θα ήταν κυλινδρικό και όχι τετραγωνισμένο, όπως δηλαδή η έκδοση που υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων από το 2020 και η νέα αυτή λευκή βερσιόν. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, θα ήταν ‘all-digial’, δηλαδή χωρίς οπτικό μέσο για αναπαραγωγή retail παιχνιδιών, μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο 2TB και με νέο βελτιωμένο χειριστήριο. Αυτή η έκδοση δεν θα είχε περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, όπως δηλαδή είχε συμβεί με το Xbox One X στην προηγούμενη γενιά κονσολών, αλλά θα έκανε άλλες αναβαθμίσεις, καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα και έχοντας ταχύτερο Wi-Fi.

Τελικά, η κυλινδρική αυτή έκδοση ενδέχεται να μη δει ποτέ το φως της ημέρας και αντιθέτως η Microsoft είναι πολύ πιθανό πως αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια πιο απλή all-digital παραλλαγή.