Το GTA 6 θα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι που κυκλοφόρησε ποτέ σύμφωνα με βετεράνο αναλυτή!

Βοηθώντας όλη τη βιομηχανία
14 Μαρτίου 2024 17:34
Το GTA 6 θα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι που κυκλοφόρησε ποτέ σύμφωνα με βετεράνο αναλυτή!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Rockstar Games, το GTA 6 θα κυκλοφορήσει -μετά από δεκαετία αναμονής- μέσα στο 2025. Παρόλο που απέχουμε ακόμη αρκετούς μήνες, δε χωρά καμία αμφιβολία πως ήδη πρόκειται για ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια όλων των εποχών. Ωστόσο, πέρα από τους gamers που ανυπομονούν και συντελεστές της βιομηχανίας το βλέπουν κατά κάποιον τρόπο ως «Μεσσία».

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο βετεράνος αναλυτής Mat Piscatella, ο οποίος δραστηριοποιείται στη βιομηχανία από το 2005 και είναι γνωστός για τις πληροφορίες που φέρνει στα φώτα της δημοσιότητας μέσα από την Circana (πρώην NPD Group), τόνισε πως το GTA 6 θα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι που κυκλοφόρησε ποτέ.

Ο Piscatella κλήθηκε να σχολιάσει την δύσκολη κατάσταση με την οποία έχουν έρθει αντιμέτωπες πολλές ομάδες ανάπτυξης και εταιρίες του χώρου, με μαζικά κύματα απολύσεων να πλήττουν τον κλάδο μέσα στο 2024. Μιλώντας στο GamesIndustry.biz λοιπόν, τόνισε πως το 2024 θα είναι μια "δύσκολη" και ενδεχομένως ελαφρώς "επώδυνη" χρονιά. Παρόλα αυτά, ο Piscatella είναι πιο αισιόδοξος για το μέλλον, αναφέροντας πως το GTA 6 θα δώσει μια τονωτική ένεσε σε όλο τον κλάδο.

"Αν κοιτάξετε προς το 2025, αν τα επιτόκια μειωθούν και τα χρήματα αρχίσουν να κινούνται λίγο πιο ελεύθερα προς τους developers και τους publishers, θα πρέπει να δοθεί και πάλι ώθηση στον κύκλο ανάπτυξης. Θα έχουμε και ένα νέο κύμα ενδιαφέροντος για το GTA 6 ειδικότερα. Πιθανότατα δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποιο πιο σημαντικό πράγμα που να κυκλοφορήσει στη ιστορία της βιομηχανίας, οπότε… καμία πίεση".

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξή του πατώντας εδώ.

Το Grand Theft Auto VI βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για τις κονσόλες της τρέχουσας γενιάς, PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S.

Το πρώτο trailer του τίτλου που δημοσιεύτηκε πριν τρεις περίπου μήνες κατάφερε να γράψει ιστορία, κατακτώντας μέσα σε 24 ώρες τρία Ρεκόρ Γκίνες. Παράλληλα, πλέον κατέχει και ένα ακόμη παρά πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ στο YouTube. Περισσότερα σχετικά με τα επιτεύγματά του μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.