Το Creatures of Ava είναι σαν ένα πιο όμορφο και χαλαρό Palworld - Δείτε το trailer του

Ένας νέος τίτλος στο “creature saver“ genre μόλις ανακοινώθηκε
06 Μαρτίου 2024 21:27
Το Creatures of Ava είναι σαν ένα πιο όμορφο και χαλαρό Palworld - Δείτε το trailer του

Το 2024 φαίνεται πως θα είναι η χρονιά που το "Creature Saver" genre θα ανθίσει στη gaming βιομηχανία, αφού ένας ακόμη κλώνος των Pokemon αλλά και περισσότερο του Palworld, θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά, όπως έγινε γνωστό στο σημερινό Xbox Partner Preview event. 

Ο λόγος για το "Creatures of Ava" που αρχικά θα είναι αποκλειστικό παιχνίδι του Xbox στις κονσόλες (θα έρθει και στο PC), το οποίο αναπτύσσουν συνεργατικά δύο ισπανικά στούντιο, τα Inverge Studios και Chibig, με εκδότρια εταιρία την 11bit Studios (This War of Mine, Frostpunk). Την ιστορία του "Creatures of Ava" έχει συνυπογράψει η Rhianna Pratchett, γνωστή από τα "Heavenly Sword", Mirror's Edge και Tomb Raider (2013).

Όπως τα Pokemon έτσι και σε αυτό θα πρέπει να αιχμαλωτίσετε πλάσματα σε έναν ανοικτό κόσμο γεμάτο από αυτά και να τον εξερευνήσετε. Σε αντίθεση με το Palworld που βρίθει όπλων, εδώ το σύστημα μάχης του βασίζεται σε μη επιθετικές τακτικές. Συγκεκριμένα, θα κάνετε δικά σας τα πλάσματα αυτά θεραπεύοντάς τα από μια άγνωστη αρρώστια που τα κάνει πιο επιθετικά, αντί να τα νικάτε στη μάχη. Με το φλάουτο της πρωταγωνίστριας Vic θα έχετε τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσετε για τις ικανότητές τους, όπως να πετάτε, να δείτε μέσα από τα μάτια τους ή να λύσετε τους γρίφους στον έξω κόσμο. 

Το θετικό της υπόθεσης αυτού του τίτλου είναι ότι πρόκειται για μια Xbox Game Pass κυκλοφορία, επομένως οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα έχουν τη δυνατότητα να του δώσουν μια ευκαιρία χωρίς επιπλέον χρέωση. 

Δείτε screenshots και trailer από το Creatures of Ava

Το Creatures of Ava θα γίνει αρχικά διαθέσιμο μέσα στο 2024 στα Xbox Series X|S και PC, αλλά και από την πρώτη μέρα στο Xbox Game Pass. Το "αρχικά" στην ανακοίνωση της 11bit Studios υποδηλώνει ότι αργότερα θα έρθει και σε άλλες πλατφόρμες, πιθανότατα αυτή του PlayStation.