Καλά νέα για τους fans των Horizon παιχνιδιών

Από έμπιστο ρεπόρτερ
03 Μαρτίου 2024 09:31
Καλά νέα για τους fans των Horizon παιχνιδιών

Όπως σας ενημερώσαμε, πρόσφατα η Sony ανακοίνωσε ένα κύμα μαζικών απολύσεων που θα επηρεάσει περίπου το 8% του εργατικού δυναμικού του PlayStation. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία έκανε γνωστό πως δυστυχώς θα απολύσει developers λατρεμένων στούντιο, όπως η Naughty Dog, η Insomniac Games και η Guerrilla των Horizon παιχνιδιών. Παράλληλα, ο επικεφαλής των PlayStation Studios, Hermen Hulst, επιβεβαίωσε πως η Sony αποφάσισε να ακυρώσει και μερικά υπό ανάπτυξη αποκλειστικά παιχνίδια που ετοίμαζε, αφού γενικά θέλει να αναθεωρήσει τον τρόπο λειτουργίας της.

Μέσα σε αυτό το κύμα των δυσάρεστων εξελίξεων, υπάρχουν όμως και μερικά καλά νέα για τους fans των Horizon παιχνιδιών. Σύμφωνα με τον εξαιρετικά αξιόπιστο ρεπόρτερ του Bloomberg, Jason Schreier, το Horizon MMO παιχνίδι δεν ήταν ένας από τους τίτλους που ακύρωσε η Sony και η ανάπτυξή του συνεχίζεται κανονικά. Ο Schreier αποκάλυψε μέσα από τον λογαριασμό του στο X πως η live service επιστροφή της Twisted Metal σειράς ήταν ένα από τα projects που ακύρωσε το PlayStation και ταυτόχρονα μίλησε και για το Horizon MMO, σε ένα σχόλιο σε αυτή τη δημοσίευση.

Να σημειωθεί το Horizon MMO παιχνίδι αναπτύσσεται σύμφωνα με πληροφορίες από την κορεατική NCSoft. Πρόκειται για μια ομάδα που ειδικεύεται σε MMO εμπειρίες, έχοντας δημιουργήσει τα πασίγνωστα Lineage και Guild Wars.

Για την ιστορία, η Guerrilla Games ήθελε από το πρώτο Horizon Zero Dawn του 2017 να ενσωματώσει co-op στην εμπειρία, κάτι που εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε ούτε στο sequel, το Horizon Forbidden West, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 2022.