Συμμορία hackers λέει ότι παραβίασε την Epic Games - Τι απαντά η εταιρία

Ισχυρίζονται ότι κλάπηκαν σχεδόν 200GB εσωτερικών δεδομένων
28 Φεβρουαρίου 2024 18:28
Συμμορία hackers λέει ότι παραβίασε την Epic Games - Τι απαντά η εταιρία

Ρεπορτάζ του Cyber Daily αποκάλυψε ότι μια συμμορία hackers ονόματι Mogilevich ισχυρίζεται πως παραβίασε την Epic Games, υποκλέπτοντας σχεδόν 200GB εταιρικών δεδομένων της.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της συμμορίας Mogilevich έκλεψαν δεδομένα μεγέθους 189GB συγκεκριμένα, που περιέχουν πηγαίο κώδικα και "πολλά άλλα δεδομένα", αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν στην κατοχή τους προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων και χρηστών του Epic Games Store και των υπόλοιπων υπηρεσιών. Βέβαια, το Cyber Daily αναφέρει ότι οι hackers δεν ανήρτησαν ακόμη κάποιο αποδεικτικό στοιχείο στο darknet ότι έκλεψαν υλικό, καθώς περιγράφονται ως σχετικά νεοεισερχόμενοι στο επάγγελμα. 

H συμμορία έδωσε προθεσμία μέχρι τις 4 Μαρτίου ώστε κάποιος να αγοράσει τα δεδομένα, χωρίς όμως να γνωστοποιήσει την τιμή που τα πουλάνε ή τι θα κάνουν αφότου περάσει η προθεσμία. 

Απάντησε η Epic Games

Σε απάντησή της μέσω εκπροσώπου στο VGC, η Epic Games πρακτικά αρνείται ότι παραβιάστηκαν οι servers της. Χαρακτηριστικά γράφει στην ανακοίνωσή της:

Διεξάγουμε έρευνα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι βάσιμοι. Η Mogilievich δεν έχει επικοινωνήσει με την Epic ούτε έχει παράσχει οποιαδήποτε απόδειξη για την αλήθεια αυτών των ισχυρισμών.

Όταν είδαμε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι ήταν ένα screenshot μιας darkweb ιστοσελίδας σε ένα Tweet από κάποιον τρίτο, αρχίσαμε να ερευνούμε μέσα σε λίγα λεπτά και απευθυνθήκαμε στη Mogilevich για αποδείξεις. Δεν υπήρξε ανταπόκριση από την Mogilevich. Το πλησιέστερο πράγμα που είδαμε σε απάντηση είναι αυτό το Tweet, όπου υποτίθεται ότι ζητάει 15 χιλιάδες δολάρια και "απόδειξη των χρημάτων" για να παραδώσει τα υποτιθέμενα δεδομένα.

Είτε ισχύει είτε όχι όμως αυτό το χακάρισμα καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις για παν ενδεχόμενο να προβείτε σε αλλαγή των κωδικών σας στο Epic Games Store, εφόσον είστε εγγεγραμμένοι. 

Το πιο πρόσφατο σοβαρό πλήγμα των hackers στη gaming βιομηχανία ήταν αυτό στην Insomniac Games όπου διέρρευσαν όλα της τα παιχνίδια μέχρι το 2030 και μπόλικο υλικό από το πολυαναμενόμενο Marvel's Wolverine.