Insomniac Games: Εφιάλτης για το στούντιο των Spider-Man – Hackers διέρρευσαν εκατομμύρια αρχεία

Με εμπιστευτικές πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα
19 Δεκεμβρίου 2023 10:53
Insomniac Games: Εφιάλτης για το στούντιο των Spider-Man – Hackers διέρρευσαν εκατομμύρια αρχεία

Την προηγούμενη εβδομάδα η Insomniac Games έπεσε θύμα hacking επίθεσης και ήδη είχαν αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες για τα επερχόμενα πλάνα της. Τελικά αυτή φαίνεται πως ήταν μόλις η αρχή του εφιάλτη, αφού η ransomware ομάδα Rhysida έκανε πράξη την απειλή της και διέρρευσε στο διαδίκτυο όλα τα αρχεία για τα οποία δεν πλήρωσε κάποιος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου Cyber Daily που ειδικεύεται σε τέτοια θέματα, η ομάδα των hackers ζητούσε 50 Bitcoins, δηλαδή περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια. Εν τέλει, έλαβε χρήματα μόλις για το 2% των αρχείων και έτσι αποφάσισε να διαρρεύσει στο διαδίκτυο τα υπόλοιπα 1.3 εκατομμύρια αρχεία που έχουν μέγεθος περίπου 1.67 terabytes.

Ο κόσμος έχει αρχίσει ήδη να κατεβάζει και να ξεψαχνίζει τα εν λόγω αρχεία και δυστυχώς φαίνεται πως έχουν διαρρεύσει και πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των developers του αγαπητού στούντιο, από τηλέφωνα και διευθύνσεις, μέχρι φωτογραφίες των διαβατηρίων τους. Παράλληλα, έχουν ανακαλυφθεί πολύ σημαντικές πληροφορίες για το επερχόμενο Wolverine παιχνίδι, από gameplay βίντεο και εικόνες, μέχρι και spoilers για την ιστορία του. Σας προτείνουμε να είστε πολύ προσεκτικοί λοιπόν στα social media, καθώς πληροφορίες σχετικά με το σενάριο κάνουν το γύρο τους.

Από το leak δεν λείπουν και εμπιστευτικά αρχεία που αποκαλύπτουν τα μελλοντικά πλάνα του στούντιο μέχρι και το 2030, καθώς και πολλές ακόμη σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς βλέπει η διοίκησή του τις αλλαγές στη βιομηχανία, κ.α.

Για την ώρα, ούτε το PlayStation, αλλά ούτε και η Insomniac Games έχουν προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.