ΦΗΜΗ: Έρχεται νέο φθηνότερο Xbox Series X με μια σημαντική απώλεια

Σε λευκό χρώμα
24 Φεβρουαρίου 2024 18:35
ΦΗΜΗ: Έρχεται νέο φθηνότερο Xbox Series X με μια σημαντική απώλεια

Πέρυσι το Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης για την εξαγορά της Activision Blizzard, είχαν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας διάφορα εμπιστευτικά έγγραφα της Microsoft που μεταξύ άλλων αποκάλυψαν πως η εταιρία κάποια στιγμή σχεδίαζε μια νέα έκδοση για το Xbox Series X.

Το συγκεκριμένο «φρεσκαρισμένο» Xbox Series X θα ήταν κυλινδρικό και όχι τετραγωνισμένο, όπως δηλαδή η έκδοση που υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων από το 2020. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, θα ήταν ‘all-digial’, δηλαδή χωρίς οπτικό μέσο για αναπαραγωγή retail παιχνιδιών, μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο 2TB και με νέο βελτιωμένο χειριστήριο. Αυτή η έκδοση δεν θα είχε περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, όπως δηλαδή είχε συμβεί με το Xbox One X στην προηγούμενη γενιά κονσολών, αλλά θα έκανε άλλες αναβαθμίσεις, καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα και έχοντας ταχύτερο Wi-Fi.

Λίγο μετά από αυτή τη διαρροή, ο επικεφαλής του Microsoft Gaming τμήματος, Phil Spencer, είχε δηλώσει πως τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι παλιά και δεν ανταποκρίνονται στα τελικά σχέδια της εταιρίας. Παρόλα αυτά, τώρα, μια νέα φήμη κάνει το γύρο του διαδικτύου, υποστηρίζοντας πως η Microsoft έχει όντως στα σκαριά ένα νέο Xbox Series X.

Συγκεκριμένα, ο αρκετά αξιόπιστος Ισπανός leaker eXtas1s ήρθε να αποκαλύψει μέσα από ένα δημοσίευμα στο exputer.com πως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, η Microsoft θα φέρει στην αγορά ένα καινούργιο Xbox Series X λευκού χρώματος, το οποίο δεν θα έχει οπτικό μέσο. Ο leaker τονίζει πως κατάφερε να δει εμπιστευτικά βίντεο πλάνα που επιβεβαιώνουν πως η εν λόγω κονσόλα υπάρχει στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το νέο αυτό digital-only Xbox Series X μπορεί να είναι από $50 έως και $100 φθηνότερο από το τωρινό Xbox Series X με τον 1TB δίσκο. Σημειώνει επίσης πως η κυκλοφορία του μπορεί να καθυστερήσει ελαφρώς και ίσως να μην συμβεί μέχρι τον Ιούλιο, ενώ πέρα από την έλλειψη του disk drive και του άσπρου χρώματος, το νέο αυτό Xbox Series X θα έχει και αλλαγμένο σύστημα ψύξης εσωτερικά.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για το «φρεσκαρισμένο» Xbox Series X που είχαμε δει στα επίσημα έγγραφα της Microsoft ή για μια κονσόλα που θα είναι αντίστοιχη του PlayStation 5 Digital Edition, χωρίς να έχει δηλαδή μεγάλες διαφορές σε σχέση με το κανονικό Series X.

Φυσικά, μένει να δούμε αν όλες αυτές οι πληροφορίες αληθεύουν, οπότε για την ώρα σας προτείνουμε να είστε επιφυλακτικοί.