GTA 6: Έχουμε νέα για την ημερομηνία κυκλοφορίας του

Στοιχεία από την ίδια την Take-Two
11 Φεβρουαρίου 2024 19:11
GTA 6: Έχουμε νέα για την ημερομηνία κυκλοφορίας του

Όπως έχει ανακοινώσει επίσημα η Rockstar Games, το άκρως αναμενόμενο Grand Theft Auto 6 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακριβώς το πότε. Τώρα, μπορούμε πλέον να αποκλείσουμε κάποιους μήνες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας η ίδια η Take-Two, μητρική εταιρία της Rockstar.

Συγκεκριμένα, ο publishing κολοσσός που ευθύνεται και για άλλα πασίγνωστα franchises όπως το NBA 2K, ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά του αποτελέσματα, ενημερώνοντας τους επενδυτές να είναι εν τέλει πιο συγκρατημένοι για το οικονομικό έτος 2025. Φυσικά, το οικονομικό έτος 2025 δε συμβαδίζει με το ημερολογιακό και αντιθέτως ξεκινά από αυτόν Απρίλιο και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2025, για την Take-Two.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές της Wedbush Securities, Nick McKay και Michael Pachter, το GTA 6 μάλλον έλαβε καθυστέρηση και έτσι δε θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2025, όπως ήταν πιθανότητα τα σχέδια μέχρι τώρα. Με τα νέα δεδομένα, το GTA 6 αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά τον Μάρτιο του 2025, πιθανότατα στο δεύτερο μισό του έτους.

Η σχετική σημείωση που εξέδωσαν οι αναλυτές τονίζει:

Η διοίκηση δήλωσε ότι ο αριθμός των κρατήσεων του επόμενου έτους θα είναι λίγο πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που απέχει πολύ από τα αρχικά της σχόλια για 8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάιο και την πρώτη αναθεώρησή τους για λίγο κάτω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο.

Η πτώση αυτή μας κάνει σχεδόν σίγουρους ότι το GTA VI δεν θα κυκλοφορήσει το επόμενο οικονομικό έτος. Με αυτό το δεδομένο, δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι το παιχνίδι έχει ξεφύγει από το ημερολογιακό έτος 2025, αλλά είναι λογικό να υποθέσουμε ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο εν λόγω έτος.

Το Grand Theft Auto VI βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για τις κονσόλες της τρέχουσας γενιάς, PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S.

Το πρώτο trailer του τίτλου που δημοσιεύτηκε πριν δύο περίπου μήνες κατάφερε να γράψει ιστορία, κατακτώντας μέσα σε 24 ώρες τρία Ρεκόρ Γκίνες. Παράλληλα, πλέον κατέχει και ένα ακόμη παρά πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ στο YouTube. Περισσότερα σχετικά με τα επιτεύγματά του μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.