Η The Pokémon Company έβγαλε ανακοίνωση για το Palworld!

Πρώτες επίσημες δηλώσεις
25 Ιανουαρίου 2024 09:21
Η The Pokémon Company έβγαλε ανακοίνωση για το Palworld!

Μέχρι τώρα οι πιθανότητες είναι πως θα έχετε ακούσει για το Palworld. Ο τίτλος φαινόμενο κυκλοφόρησε για τις Xbox κονσόλες και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πριν από περίπου μια εβδομάδα και δίχως υπερβολή κατάφερε να γίνει αμέσως ένα από τα κορυφαία παιχνίδια όλων των εποχών, με πάνω από 2 εκατομμύρια ταυτόχρονους παίκτες στο Steam.

Ωστόσο, μαζί με τους αμέτρητους παίκτες που απολαμβάνουν το παιχνίδι και το έχουν βαθμολογήσει με ‘Very Positive’ κριτικές στην πλατφόρμα της Valve, υπήρξαν και πολλοί που εξέφρασαν προβληματισμούς στα social media σχετικά με το αν το παιχνίδι καταπατά τα πνευματικά δικαιώματα του Pokémon. Ειδικότερα, πολλές συζητήσεις έγιναν σχετικά με το αν οι developers χρησιμοποιήσαν AI εργαλεία και σχετικά με το αν αντέγραψαν σχέδια διάσημων Pokémon πλασμάτων, με πολλούς να καλούν την The Pokémon Company, την Game Freak και τη Nintendo να ερευνήσουν το θέμα.

Εν τέλει, μετά από όλο αυτό το χαμό, η The Pokémon Company προέβη τώρα σε δηλώσεις, αναγνωρίζοντας το launch του Palworld, χωρίς όμως να το κατονομάζει. Η εταιρία δήλωσε αποφασισμένη να προστατεύσει κάθε Pokémon, τονίζοντας πως ερευνά το θέμα και έτσι θα προβεί σε νομικές ενέργειες, αν διαπιστώσει ότι έχουν παραβιαστεί τα πνευματικά της δικαιώματα. Παρακάτω μπορεί να βρείτε την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η επίσημη ανακοίνωση της The Pokémon Company για το Palworld:

Ερωτήσεις σχετικά με παιχνίδια άλλων εταιρειών

Έχουμε λάβει πολλές ερωτήσεις σχετικά με το παιχνίδι μιας άλλης εταιρίας που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2024. Δεν έχουμε χορηγήσει καμία άδεια για τη χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας ή των περιουσιακών στοιχείων των Pokémon σε αυτό το παιχνίδι. Σκοπεύουμε να ερευνήσουμε το θέμα και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τυχόν πράξεις που παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με τα Pokémon. Θα συνεχίσουμε να αγαπάμε και να προστατεύουμε κάθε Pokémon και τον κόσμο τους και θα εργαστούμε για να ενώσουμε τον κόσμο μέσω των Pokémon στο μέλλον.

-The Pokémon Company