Sony: Το μέλλον του PlayStation είναι σε όλες τις συσκευές με «επεξεργαστική ισχύς»

Ο CEO αποκαλύπτει τα πλάνα της εταιρίας
23 Ιανουαρίου 2024 19:59
Sony: Το μέλλον του PlayStation είναι σε όλες τις συσκευές με «επεξεργαστική ισχύς»

Βαδίζοντας στα χνάρια του PS4, το PS5 διαγράφει μια εξαιρετική εμπορική πορεία, αφού για παράδειγμα πούλησε περίπου 3 φορές περισσότερο εντός του 2023 σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του, τα Xbox Series X και Xbox Series S. Οι συνολικές πωλήσεις της κονσόλας έχουν ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια και έτσι θεωρείται πολύ πιθανό να καταφέρει το σύστημα να φτάσει και τις 117 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις του PS4.

Παρόλα αυτά, τον τελευταίο καιρό έχουμε δει τη Sony να κάνει τα πρώτα της βήματα και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μεταφέροντας αρχικά κάποια από τα παλιότερα παιχνίδια της. Τώρα, ο CEO της Sony ήρθε να ξεκαθαρίσει πως το μέλλον του PlayStation περιλαμβάνει ακριβώς αυτό, δηλαδή επέκταση σε περισσότερες πλατφόρμες.

Αναλυτικότερα, ο Kenichiro Yoshida παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο επενδυτικό fund Norges Bank Investment Management, οπού μίλησε για το μέλλον του οικοσυστήματος και άλλα θέματα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα.

Για το μέλλον των PlayStation παιχνιδιών

Ο Yoshida κλήθηκε να σχολιάσει πως βλέπει το μέλλον του gaming για το PlayStation τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα, επισημαίνοντας:

Θα είναι πανταχού παρών. Οπουδήποτε υπάρχει επεξεργαστική ισχύς, οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν απρόσκοπτα τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Ενώ το PlayStation θα παραμείνει το βασικό μας προϊόν, θα επεκτείνουμε τις gaming εμπειρίες μας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στα κινητά και στο cloud.

Για τις συνδρομητικές υπηρεσίες τύπου Game Pass

Στη συνέχεια, ο Yoshida αναφέρθηκε στις συνδρομητικές υπηρεσίες και στο πώς βλέπει την άνοδό τους, λέγοντας:

Οι άνθρωποι παίζουν συνήθως ένα παιχνίδι τη φορά. Έτσι, η προσέγγιση "όλα όσα μπορείτε να φάτε" των πολλών παιχνιδιών, μπορεί να μην είναι τόσο πολύτιμη σε σύγκριση με τις video streaming υπηρεσίες. Εμείς θα έχουμε ένα είδος ισορροπημένης ή υβριδικής προσέγγισης στο PlayStation Network: μια συνδρομή καθώς και τη δυνατότητα για αγορά του περιεχομένου (pay-per-content).

Για την εξαγορά της Activision Blizzard

Τέλος, η συζήτηση πήγε και στις τεράστιες συγχωνεύσεις που έχουν γίνει στη gaming βιομηχανίας τελευταία, με τον Yoshida να σχολιάζει πιο συγκεκριμένα την απόκτηση της Activision Blizard από τη Microsoft:

Ο υγιής ανταγωνισμός είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη της gaming βιομηχανίας και στη Sony πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να παρέχουμε στους παίκτες διαφορετικές επιλογές για να παίζουν.

Έτσι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να το πετύχουμε αυτό.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη μέσα από τον player που ακολουθεί.