Microsoft CEO: Το μέλλον του Xbox είναι «σε όλες τις πλατφόρμες»

Νέα τοποθέτηση από τον Satya Nadella
17 Ιανουαρίου 2024 18:19
Microsoft CEO: Το μέλλον του Xbox είναι «σε όλες τις πλατφόρμες»

Την ώρα που οι φήμες οργιάζουν πως η Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει διάφορα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox σε όλες ανταγωνιστικές κονσόλες, όπως το Hi-Fi Rush ή το Sea of Thieves, περισσότερο λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει ο ίδιος επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από το Δεκέμβριο του περασμένου έτους που μόλις τώρα ήρθε στην επιφάνεια. Σε αυτό, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, καλείται να σχολιάσει τι επιφυλάσσει το μέλλον του Xbox. Ο Nadella στάθηκε αρχικά στην εξαγορά της Activision Blizzard και γρήγορα πήγε τη συζήτηση στην AI, επισημαίνοντας όμως πως η Microsoft μπορεί πλέον κάνει αυτό που ήθελε πάντα, κυκλοφορώντας παιχνίδια «σε όλες τις πλατφόρμες».

Προφανώς, μετά τις τελευταίες φήμες, πολλοί έμειναν να πιστεύουν πως ο Nadella προετοιμάζει το έδαφος, ενώ άλλοι θεωρούν πως δεν ευνοούσε ακριβώς αυτό.

Όλο το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του ακολουθεί παρακάτω:

Προφανώς, είμαστε πολύ, πολύ ενθουσιασμένοι με όλα όσα συμβαίνουν στο gaming, ειδικά με το κλείσιμο της εξαγοράς της Activision Blizzard King. Πιστεύουμε ότι τώρα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που πάντα θέλαμε να κάνουμε, δηλαδή να φτιάχνουμε σπουδαία παιχνίδια και να τα παραδίδουμε στον κόσμο σε όλες τις πλατφόρμες, δηλαδή στο Xbox και στις κονσόλες, στους υπολογιστές και τώρα ακόμη και στο mobile gaming και στο cloud gaming.

Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά που μπορούμε στο gaming. Είναι μια βασική δραστηριότητα για εμάς, αλλά επίσης, βλέπω τεράστιες δυνατότητες για αλληλεπίδραση μεταξύ όσων κάνουμε με την τεχνητή νοημοσύνη. Πάντα λέω ότι η Microsoft δεν είναι ένας όμιλος. Έχουμε μία πλατφόρμα που εκφράζουμε μέσω πολλαπλών, διαφορετικών αγορών, και το gaming είναι μία από αυτές.

Όταν σκέφτομαι την τεχνητή νοημοσύνη, αυτό που κάνουμε στο επίπεδο υποδομής ή αυτό που θα κάνουμε στο edge, είναι περίπου το ίδιο σύνολο τρανζίστορ που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για γραφικά. Μαντέψτε, αυτό χρησιμοποιείται τώρα για την τεχνητή νοημοσύνη. Μπορείτε να συνδέσετε τις τελείες και να καταλάβετε γιατί τα παιχνίδια θα έχουν μεγαλύτερη στρατηγική σημασία για εμάς.

Μπορεί να δείτε και σε βίντεο μορφή τις δηλώσεις του επικεφαλής της Microsoft:

Tags: