Ανακαλύφθηκε πριν την ώρα του το DualSense V2

Και φέρνει μια βελτίωση που θέλουν όλοι
11 Ιανουαρίου 2024 10:58
Ανακαλύφθηκε πριν την ώρα του το DualSense V2

Απ’ όταν πρωτοκυκλοφόρησε το PS5, οι gamers λάτρεψαν το DualSense χειρηστήριο, αφού όχι μόνο ήταν πολύ πιο βολικό στο κράτημα από το DualShock 4 του PS4, αλλά παράλληλα έφερε και μερικές εντυπωσιακές τεχνολογικές εξελίξεις. Ο λόγος γίνεται προφανώς για την απτική δράση, που κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως δόνηση επόμενης γενιάς, καθώς και για τα adaptive triggers, μια τεχνολογία που μπορεί να προσαρμόσει την πίεση που χρειάζεται για να πατηθούν οι σκανδάλες.

Ωστόσο, οι νέες αυτές τεχνολογίες έφεραν και κάτι που απογοήτευσε πολλούς: μικρή διάρκεια ζωής μπαταρίας. Τώρα, η Sony φαίνεται πως άκουσε το feedback της κοινότητας και ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν να λύσει αυτό το θέμα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως ανακάλυψαν οι παρατηρητικοί χρήστες των social media, μια νέα έκδοση του χειριστηρίου του PS5 φαίνεται πως αποκαλύφθηκε πρόωρα από την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων του Καναδά Best Buy. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της αναρτήθηκε μια καταχώρηση για ένα ολοκαίνουργιο επίσημο controller από τη Sony, με την ονομασία ‘DualSense V2’.

Αυτή η νέα έκδοση είναι ολόιδια οπτικά με την προηγούμενη, με την μόνη διαφορά να εντοπίζεται στην περιγραφή της, η οποία αναφέρει πως το DualSense V2 έχει «εξαιρετική 12ώρη διάρκεια ζωής μπαταριάς, με μια φόρτιση».

Για την ιστορία, το αρχικό DualSense είχε μπαταρία 1,560 mAh, που διαρκούσε από 6 μέχρι 8 ώρες περίπου για τα gaming sessions των περισσότερων χρηστών. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα πόσα mAh θα έχει το DualSense V2, ούτε καν γνωρίζουμε αν πράγματι η Sony ετοιμάζει κάτι τέτοιο ή να το κατάστημα έκανε λάθος. Πάντως, αν ο ισχυρισμός των 12 ωρών ισχύει στην πράξη, τότε το άλμα θα είναι αρκετά μεγάλο σε σχέση με το αρχικό DualSense.