O χάκερ του GTA 6 θα κλειστεί σε φυλασσόμενη ψυχιατρική κλινική με απόφαση του δικαστηρίου

Δήλωσε αμετανόητος και κρίθηκε απειλή για τη δημόσια ζωή
21 Δεκεμβρίου 2023 21:18
O χάκερ του GTA 6 θα κλειστεί σε φυλασσόμενη ψυχιατρική κλινική με απόφαση του δικαστηρίου

Η υπόθεση του -τότε ανήλικου- χάκερ Anton Kurtaj, ο οποίος χάκαρε την Rockstar Games και διέρρευσε πλάνα από το υπό ανάπτυξη GTA 6 συνεχίζει να απασχολεί τις αρχές καθώς το βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε τον εγκλεισμό του επ'αόριστον σε ειδική ψυχιατρική κλινική-φυλακή

Ο 18χρονος πλέον Kurtaj συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2022 όντας μέλος του γνωστού hacking group ονόματι "Lapsus$" και περίμενε να καταδικαστεί από το βρετανικό δικαστήριο. Ωστόσο, ειδικοί γιατροί έκριναν ακατάλληλο τον Kurtaj για να δικαστεί λόγω του οξέως αυτισμού που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με το BBC, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του, δημοσιοποιήθηκε και το ιατρικό πόρισμα, με την Δρ. Claudia Camden-Smith να κρίνει ότι ο Kurtaj "συνεχίζει να εκφράζει την πρόθεσή του να επιστρέψει στις εγκληματικές δραστηριότητές του στον κυβερνοχώρο το συντομότερο δυνατό."

Επί της ουσίας είναι αμετανόητος για τις πράξεις του και χαρακτηρίστηκε ως "εξαιρετικά προσηλωμένος". Η μαρτυρία του δικαστηρίου υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του μέχρι την δίκη, είχε εκδηλώσει βίαιη συμπεριφορά προκαλώντας υλικές ζημιές στο ξενοδοχείο όπου διέμενε με αστυνομική φύλαξη. 

Από εδώ και πέρα, το βρετανικό δικαστήριο έκρινε ότι ο Kurtaj θα κρατείται πλέον σε μια φυλασσόμενη ψυχιατρική κλινική για το υπόλοιπο της ζωής του ή μέχρι οι ψυχίατροι να κρίνουν διαφορετικά και πως δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ζωή

Για την ιστορία ο Kurtaj και η Lapsus$ ήταν υπεύθυνη και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις hacking κολοσσών όπως η Nvidia και η Uber. 

Το πρώτο trailer του τίτλου κατάφερε να γράψει ιστορία, κατακτώντας μέσα σε 24 ώρες τρία Ρεκόρ Γκίνες. Παράλληλα, πλέον κατέχει και ένα ακόμη παρά πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ στο YouTube. Περισσότερα σχετικά με τα επιτεύγματά του μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Tο Grand Theft Auto 6 θα λαμβάνει χώρα στην φανταστική βερσιόν της πολιτείας της Φλόριντα, την οποία η Rockstar ονομάζει "Leonida". Στην ανακοίνωση γράφει χαρακτηριστικά: "Το Grand Theft Auto VI κατευθύνεται στην πολιτεία της Leonida, όπου βρίσκονται οι λουσμένοι με νέον δρόμοι της Vice City και πέρα από αυτούς, στη μεγαλύτερη και πιο καθηλωτική εξέλιξη της σειράς Grand Theft Auto μέχρι σήμερα."

Το Grand Theft Auto VI βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για τις κονσόλες της τρέχουσας γενιάς, PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχει οριστεί ακόμη, ωστόσο γνωρίζουμε πως αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2025.