Δείτε υλικό από το νέο TimeSplitters παιχνίδι που μόλις ακυρώθηκε

Το reboot που ξεκίνησε το 2021 δε θα δει ποτέ το φως της ημέρας
18 Δεκεμβρίου 2023 16:10
Δείτε υλικό από το νέο TimeSplitters παιχνίδι που μόλις ακυρώθηκε

Όπως σας ενημερώσαμε, η φετινή χρονιά ήταν καταστροφική για την Embracer, με την εταιρία να ακυρώνει αμέτρητα projects και να κλείνει πολλαπλά στούντιο. Πρόκειται για τη σουηδική εταιρία που έγινε τα τελευταία χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στο gaming, με απανωτές εξαγορές, έχοντας στην κατοχή την Koch Media, την Deep Silver, την THQ Nordic, την Saber Interactive και αμέτρητες άλλες publishing εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Axios, η Embracer ήταν έτοιμη να κλείσει μια συμφωνία των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Savvy Games Group του Σαουδάραβα Πρίγκιπα, αλλά μετά από επτά μήνες διαπραγματεύσεων δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν. Μετά το ναυάγιο αυτό, η μετοχή της κατέρευσε και αναγκάστηκε να προβεί σε μαζική αναδιοργάνωση.

Από τον Ιούνιο, λοιπόν, η Embracer έκλεισε ολόκληρα στούντιο όπως η Volition των Saints Row, απέλυσε developers της Crystal Dynamics των Tomb Raider και πολλών άλλων ομάδων, όπως η Beamdog και η Zen Studios.

Μεταξύ άλλων, θύμα ήταν και η Free Radical Design. Η ιστορική ομάδα που αρχικά είχε ιδρυθεί από τους Steve Ellis και David Doak, αναγεννήθηκε από τις στάχτες της τον Μάιο του 2021, κάτω από την ομπρέλα του publishing τμήματος Plaion της Embracer. Η ομάδα είχε ξεκινήσει ενα reboot του λατρεμένου franchise TimeSplitters, αλλά η επιστροφή δεν ήταν γραφτό να συμβεί.

Τελικά η Embracer έκλεισε το στούντιο και ακύρωσε το παιχνίδι. Κάπως έτσι, τώρα αναρτήσεις με υλικό από το project άρχισαν να κάνουν το γύρο του διαδίκτυο από διάφορους developers που διαφημίζουν τη δουλειά τους, με στόχο να βρουν νέες θέσεις εργασίας. Παρακάτω, λοιπόν, μπορείτε να βρείτε υλικό που συγκέντρωσε η κοινότητα, με χαρακτήρες, NPCs, τοποθεσίες και άλλες πτυχές του ακυρωμένου reboot του TimeSplitters που δεν θα δούμε ποτέ…