Το TimeSplitters είναι μια από τις αγαπημένες shooter σειρές του παρελθόντος και όπως όλα δείχνουν το έδαφος ετοιμάζετε για την επιστροφή της. Συγκεκριμένα, η Koch Media, η οποία ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην THQ Nordic εξαγόρασε τα δικαιώματα του IP.
Για την ιστορία το TimeSplitters δημιουργήθηκε από την Free Radical Design και κυκλοφόρησε το 2000. Η ομάδα ανάπτυξής του απαρτιζόταν από πρώην δημιουργούς του θρυλικού Goldeneye. Μέχρι σήμερα είχαμε δύο sequels, τα TimeSplitters 2 (2002) και TimeSplitters: Future Perfect (2005), αλλά την τελευταία δεκαετία το αγαπημένο για πολλούς franchise ήταν στον πάγο.
Η Free Radical Design εξελίχθηκε στην Crytek UK και σήμερα έχει την μορφή της Deep Silver Dambuster Studios. Τα δικαιώματα του franchise έμειναν όμως στην Crytek, η οποία δεν έκανε κάτι με το IP, πέρα από κάποιες επιφανειακές κινήσεις. Η εξαγορά του από την Koch Media καθιστά πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε κάποιο νέο παιχνίδι σύντομα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του αφεντικού της εταιρίας, Klemens Kundratitz.
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε αποκτήσει το Timesplitters. Τα πρωτότυπα παιχνίδια έδωσαν στους οπαδούς μια τεράστια προσφορά περιεχομένου και παρείχαν μια καθαρή και πραγματικά διασκεδαστική arcade shooter εμπειρία. Έχουμε πολλούς οπαδούς της σειράς Timesplitters στο προσωπικό μας που είναι παθιασμένοι για τη δημιουργία ενός προϊόντος που θα συναρπάσει το σημερινό κοινό των βιντεοπαιχνιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από το Timesplitters, η Koch Media εξαγόρασε και τα δικαιώματα του Second Sight, ένα ακόμη παιχνίδι της Free Radical Design.
Must Read
Υπάρχει τελικά ελπίδα για νέα Deus Ex, Saints Row και TimeSplitters
Το Gothic 1 Remake έχει επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας και νέο trailer
Reanimal: Δείτε 13 λεπτά gameplay πλάνων από το νέο horror game των δημιουργών του Little Nightmares!