Το PlayStation 5 είναι ο βασιλιάς των πωλήσεων – Μεγαλώνει η διαφορά

Νέα στατιστικά στοιχεία
10 Νοεμβρίου 2023 23:25
Το PlayStation 5 είναι ο βασιλιάς των πωλήσεων – Μεγαλώνει η διαφορά

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η Sony αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, γνωστοποιώντας συγχρόνως πως οι πωλήσεις του PlayStation 5 πλησιάζουν πλέον τα 50 εκατομμύρια. Τώρα, νέα στατιστικά στοιχεία για την πορεία της κονσόλας ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας και από την GfK, ειδικά για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το PlayStation 5 ήταν ο βασιλιάς των πωλήσεων στην εν λόγω αγορά για τους τελευταίους 12 μήνες. Συγκεκριμένα, το 43% όλων των gaming κονσολών που πουλήθηκαν μέσα στο διάστημα που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2023 ήταν PS5s. Μάλιστα, αν μικρύνουμε το παράθυρο αυτό μόνο στους τελευταίους έξι μήνες, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει ακόμη περισσότερο στο 51%, δηλαδή σε πάνω από τις μισές κονσόλες!

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, η αναλογία των πωλήσεων των Xbox Series κονσολών μειώθηκε από 26% τους τελευταίους 12 μήνες σε 23 %. Ομοίως, σημαντική πτώση κατέγραψε και το Nintendo Switch, από 34% σε 25%, έχοντας μπει βέβαια στον 7ο χρόνο του κύκλου του. Αυτό σημαίνει πως το προβάδισμα της κονσόλας της Sony μεγαλώνει τον τελευταίο καιρό.

Μιλώντας στο GamesIndustry.biz, ο επικεφαλής της GfK, Dorian Bloch, τόνισε:

Πρόσφατα, τα δυνατά στατιστικά του PS5 προέρχονται από τις πωλήσεις του βασικού μοντέλου χωρίς περιορισμούς στο στοκ, τις επιθετικές προσφορές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και το πρόσφατο EA Sports FC 24 πακέτο. Οι προβλέψεις μας για το PlayStation 5 είναι πραγματικά ισχυρές. Αναμένουμε μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία μας όσον αφορά τις πωλήσεις της κονσόλας.

Για την ιστορία, και η Sony από τη πλευρά της έχει κάνει μερικές πολύ φιλόδοξες προβλέψεις για το επόμενο εξάμηνο, αφού πιστεύει ότι θα πουλήσει άλλες 16.8 εκατομμύρια κονσόλες. Ειδικότερα, είχε προβλέψει ότι 25 εκατομμύρια PS5 θα πουληθούν συνολικά μέσα στο οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2024. Μέχρι στιγμής έχει αποστείλει στα καταστήματα 8.2 εκατομμύρια συστήματα μέσα στους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού αυτού έτους. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν θα καταφέρει να πιάσει τον μεγάλο στόχο της.