Τα Xbox Games Studios έχουν νέο επικεφαλής

Ένας βετεράνος του Xbox αναλαμβάνει τα ηνία
09 Νοεμβρίου 2023 16:37
Τα Xbox Games Studios έχουν νέο επικεφαλής

Οι διοικητικές αλλαγές στη Microsoft συνεχίζονται μετά την ολοκλήρωση της κολοσσιαίας εξαγοράς της Activision Blizzard. Συγκεκριμένα, η εταιρία έχει πλέον μια εντελώς διαφορετική οργανωτική δομή, με τον Phil Spencer του Xbox να παραχωρεί το ρόλο του στην Sarah Bond, για να αναλάβει το νέο μεγαλύτερο Microsoft Gaming όμιλο.

Κάτω από την ομπρέλα του Microsoft Gaming βρίσκονται πλέον 5 publishing τμήματα, τα Xbox Game Studios, η ZeniMax/Bethesda, η Activision, η Blizzard και η King. Όπως κρίθηκε απαραίτητο, για την καλύτερη διαχείριση και επικοινωνία των δεκάδων gaming στούντιο της Microsoft, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής των Xbox Game Studios, Matt Botty, ανέλαβε το ρόλο του Προέδρου του περιεχομένου και των στούντιο του Microsoft Gaming, όντας υπεύθυνος για την επίβλεψη του περιεχομένου και της Bethesda, αλλά και του Xbox.

Κάπως έτσι, ο ρόλος του επικεφαλής των Xbox Game Studios, ο οποίος θα δίνει αναφορά στον Matt Botty, έπρεπε να καλυφθεί. Το κενό ήρθε να συμπληρώσει ένας βετεράνος της Microsoft, ο Alan Hartman.

Πρόκειται για τον πρώην επικεφαλής της Turn 10, μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2001 από τη Microsoft. Το στούντιο έχει δημιουργήσει τα Forza, ένα από τα εμπορικότερα franchises στην ιστορία του Xbox, με εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πουληθεί μεταξύ των Motorsport και Horizon, καθώς και την άκρως εντυπωσιακή μηχανή γραφικών ForzaTech, η οποία μας έχει χαρίσει μερικά από τα πιο τεχνικά προηγμένα παιχνίδια που φτιάχτηκαν ποτέ.

Ο Hartman, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της Turn10 το 2005, εργαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια ως υπεύθυνος τόσο του Forza franchise όσο και του Fable που αναπτύσσεται από την Playground Games. Τώρα, με αφορμή την μεγάλη του προαγωγή, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn:

"Είμαι ενθουσιασμένος που εκπροσωπώ μια τέτοια ελίτ ομάδα δημιουργών παιχνιδιών στο νέο μου ρόλο ως επικεφαλής των Xbox Game Studios!"

Πλέον, η δομή του gaming τμήματος της Microsoft διαμορφώνεται ως εξής: