Το Super Mario Bros Wonder έγραψε ιστορία με «ακατόρθωτο» ρεκόρ πωλήσεων!

Ανεπανάληπτα νούμερα
08 Νοεμβρίου 2023 20:20
Το Super Mario Bros Wonder έγραψε ιστορία με «ακατόρθωτο» ρεκόρ πωλήσεων!

Ήδη είχαμε πάρει μια γεύση από τις απανωτές πρωτιές του Super Mario Bros Wonder στα UK Charts, πως η εμπορική πορεία που διαγράφει είναι τρομερά εντυπωσιακή. Τώρα, όμως, η Nintendo ήρθε να επιβεβαιώσει με παγκόσμια επίσημα στοιχεία πως ο τίτλος όχι απλά τα πηγαίνει περίφημα, αλλά για την ακρίβεια έχει καταφέρει νούμερα ρεκόρ!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που αποκάλυψε ο ιαπωνικός κολοσσός για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, το Super Mario Bros Wonder είναι ο Super Mario τίτλος με τις γρηγορότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Ειδικότερα, μέσα στις δύο πρώτες του εβδομάδες στην αγορά, το Wonder έχει πουλήσει πάνω από 4.3 εκατομμύρια αντίτυπα. Η Nintendo τονίζει ότι αυτό το νούμερο, καθιστά το Wonder ως τον Super Mario τίτλο με τις ταχύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, τουλάχιστον από τότε που ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων πωλήσεων στην εποχή του Wii και του DS.

Για την ιστορία, ήδη γνωρίζαμε ότι το Super Mario Bros Wonder ήταν το Super Mario παιχνίδι με τις ταχύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Παράλληλα, τον περασμένο μήνα είχε γίνει επίσης γνωστό πως πρόκειται για το Mario παιχνίδι του Switch με τις ταχύτερες πωλήσεις στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Famitsu.

Στο αναλυτικό του review για τον τίτλο, ο Γιώργος Πρίτσκας είχε επισημάνει:

Υπάρχει κάτι το αγνό στην απόλυτα εστιασμένη προσέγγιση των Mario στην απλότητα και την αβίαστη διασκέδαση. Το Wonder είναι ένα δημιούργημα καθαρής σχεδιαστικής δεξιοτεχνίας η οποία έχει ακονιστεί σε βάθος πολλών ετών και βρίσκεται πλέον σε έναν συνεχή διάλογο με τον εαυτό της. Παίρνει σχεδόν όλους τους κανόνες της σειράς και παίζει μαζί τους, τους ανατρέπει, τους κάμπτει, τους ανασκευάζει, μέσα σε έναν ανεξάντλητο ωκεανό μικρών ιδεών και μηχανισμών. Το πρώτο του playthrough βρίσκεται κατά τη γνώμη μου στις υψηλότερες κορυφές της σειράς και το μόνο που μένει να αποδειχτεί είναι η διαχρονικότητα του ξέφρενου gameplay του. Άμα δηλαδή η μπογιά όλων αυτών των νεωτερισμών του ξεφτίσει με τον χρόνο και την επανάληψη. Όπως και να έχει όμως, τώρα είναι η ώρα να απολαύσουμε την στιγμή!

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ.