Απολύσεων συνέχεια και στη Ubisoft με νέο μεγάλο κύμα

Πάνω από 100 υπάλληλοι έχασαν τις δουλειές τους
08 Νοεμβρίου 2023 18:33
Απολύσεων συνέχεια και στη Ubisoft με νέο μεγάλο κύμα

Τα δυσάρεστα νέα των απολύσεων στη gaming βιομηχανία συνεχίζονται και αυτή τη φορά προέρχονται από την Ubisoft, μια εκ των μεγαλύτερων publisher του κόσμου, η οποία ευθύνεται για τα franchises των Assassin's Creed και Far Cry, μεταξύ άλλων. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, η Ubisoft προχώρησε στην απόλυση 124 υπαλλήλων της στο στούντιο παραγωγής ειδικών εφέ αλλά και στην παγκόσμια ομάδα του IT της. Το στούντιο που χτυπήθηκε είναι αυτό της Hybride που αποτελεί κομμάτι της Ubisoft Montreal και έχει δουλέψει σε ένα σωρό σημαντικά και μεγάλης κλίμακας projects, όπως τη σειρά Ahsoka και The Mandalorian της Disney, το Tom Clancy's Jack Ryan και την ταινία Beau is Afraid μεταξύ πολλών άλλων. 

Ο Antoine Leduc-Labelle, εκπρόσωπος της Ubisoft, ανέφερε ότι οι 98 εξ αυτών εργάζονται στον Καναδά και αποτελούν λιγότερο από το 2% του συνολικού εργατικού της εταιρίας στην χώρα, μιας και διαθέτει στούντιο στις πόλεις Montreal, Quebec City, Chicoutimi, Toronto, Winnipeg, Halifax, και Sherbrooke.

"Τους τελευταίους μήνες, κάθε ομάδα της Ubisoft διερευνούσε τρόπους για να εξορθολογήσει τις δραστηριότητές μας και να ενισχύσει τη συλλογική μας αποτελεσματικότητα, ώστε να είμαστε σε καλύτερη θέση για μακροπρόθεσμη επιτυχία", αναφέρει ο Leduc-Labelle σε δήλωση που έστειλε με email στο The Verge. "Αυτές οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται ελαφρά τη καρδία". Μάλιστα, τα επηρεαζόμενα μέλη του προσωπικού στον Καναδά θα λάβουν πακέτα αποζημίωσης, εκτεταμένες παροχές και βοήθεια για τη σταδιοδρομία τους."

Η είδηση αυτή έρχεται μετά τις απανωτές απολύσεις σε Bungie του Destiny,  Media Molecule των LittleBigPlanet και Dreams αλλά και του Visual Arts Group που βοήθησε στο The Last of Us Part 1

Αυτή η είδηση έρχεται να προστεθεί στο ήδη μεγάλο κύμα απολύσεων σε όλη τη gaming βιομηχανία καθώς εταιρίες-κολοσσοί όπως Epic, Microsoft, Take-Two, Riot Games, EA, Ubisoft, CD Projekt RED, Roblox, Amazon, Meta, Unity, Embracer και Sega, όλοι ανακοίνωσαν μειώσεις προσωπικού μέσα στη χρονιά. 

Tags: