EA: Η εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox είναι κάτι «σπουδαίο» – Νέες δηλώσεις

Τοποθετήθηκε εκ νέου ο Andrew Wilson
03 Νοεμβρίου 2023 23:55
EA: Η εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox είναι κάτι «σπουδαίο» – Νέες δηλώσεις

Πριν η εξαγορά της Activision Blizzard ολοκληρωθεί μερικές εβδομάδες πριν, η EA είχε κάνει μερικές αινιγματικές δηλώσεις, χωρίς να ξεκαθαρίζει άμεσα αν την βλέπει ως θετική ή αρνητική εξέλιξη. Ειδικότερα, ο CEO της εταιρίας, Andrew Wilson, είχε αναφέρει τότε πως «το αν η συμφωνία αυτή προχωρήσει ή όχι δεν είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς σε γενικές γραμμές».

Τώρα που η Microsoft τελικά πήρε το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές και έκλεισε το deal, ο Wilson φάνηκε πολύ πιο ενθουσιώδης. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της EA δήλωσε πως η εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox είναι κάτι «σπουδαίο». Όπως το αιτιολόγησε, η εξαγορά σημαίνει πως η Microsoft, όντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, θα συνεχίσει να επενδύει στο gaming, κάτι που θα βοηθήσει τη βιομηχανία να μεγαλώσει γενικότερα.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC ανέφερε:

Αισθανόμαστε πολύ καλά για τον κλάδο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα διάβασα ένα άρθρο που προέβλεπε ότι το gaming θα ξεπεράσει τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέχρι το 2030 και θα έχει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια παίκτες.

Έτσι, αν σκεφτείτε εμάς, το απίστευτο ταλέντο που διαθέτουμε, την παγκόσμιας κλάσης πνευματική ιδιοκτησία που διαθέτουμε, την τεχνολογία που διαθέτουμε και μια κοινότητα 700 εκατομμυρίων παικτών - που οδεύει ολοταχώς προς το 1 δισεκατομμύριο ή και περισσότερο - πιστεύουμε ότι είμαστε πραγματικά καλά τοποθετημένοι και επωφελούμαστε δυσανάλογα από αυτό το μέλλον.

Νομίζω ότι το ‘Microsoft-Activision’ είναι κάτι σπουδαίο. Σημαίνει ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο θα συνεχίσει να επενδύει στον κλάδο μας, για να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τον κλάδο με την πάροδο του χρόνου.

Βέβαια, ο Wilson δεν απάντησε στην συνέχεια σε μια ερώτηση σχετικά με το αν η EA είναι πιθανός στόχος εξαγοράς. Ωστόσο, δήλωσε πως δεν αποκλείεται το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή η ίδια η EA να αποκτήσει διάφορα νέα στούντιο για να ενισχύσει τις δυνατότητες παραγωγής της.

Αναλυτικότερα, πρόσθεσε:

Καθώς σκεφτόμαστε τη θέση μας, ως ανεξάρτητος developer και publisher του κορυφαίου διαδραστικού ψυχαγωγικού περιεχομένου στον κόσμο, αισθανόμαστε πολύ καλά για την ευκαιρία που μας δίνεται.

Και στο βαθμό που υπάρχουν ευκαιρίες να είμαστε περίεργοι, φυσικά θα τις εξετάσουμε. Όπου δηλαδή μπορεί να προστεθεί νέα πνευματική ιδιοκτησία ή νέες ομάδες ή νέα τεχνολογία ή δυνατότητα να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων στο δίκτυό μας και να αυξήσουμε το engagement τους στο δίκτυό μας.

Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του CEO της EA στο CNBC πατώντας εδώ.