Ανακατατάξεις στην ηγετική ομάδα του Xbox - Νέα πρόεδρος του τμήματος

Το αφεντικό του Microsoft Gaming, Phil Spencer ανακοίνωσε τις αλλαγές
26 Οκτωβρίου 2023 21:26
Ανακατατάξεις στην ηγετική ομάδα του Xbox - Νέα πρόεδρος του τμήματος

Σε σημαντικές ανακατατάξεις προχώρησε σήμερα το Xbox διαλέγοντας δύο νέους επικεφαλής σε καίριες θέσεις του, τις οποίες ανακοίνωσε ο Phil Spencer, επικεφαλής και αφεντικό του ευρύτερου τμήματος Microsoft Gaming.

Σύμφωνα με το υπόμνημα του Spencer, που φέρνει στο φως το The Verge, η Sarah Bond είναι η νέα πρόεδρος του τμήματος του Xbox, αναλαμβάνοντας τον ηγετικό ρόλο του hardware αλλά και τους software της πλατφόρμας, καθώς μέχρι πρότινος ήταν εταιρική αντιπρόεδρος. "Με σκοπό να διαχειριστεί την πλατφόρμα του σήμερα αλλά και να χτίσει την πλατφόρμα του αύριο, φέρνουν πιο κοντά τις ομάδες που θα το κάνουν πράξη. Η Sarah Bond θα ηγηθεί αυτής της ομάδας ως πρόεδρος του Xbox, συγκεντρώνοντας υπό την αιγίδα της τα τμήματα Devices, Player & Creator Experiences, Platform Engineering, Strategy, Business Planning, Data & Analytics και Business Development." ανέφερε χαρακτηριστικά ο Spencer. 

Άλλη μια προαγωγή είναι αυτή του Matt Booty, ο οποίος από επικεφαλής των Xbox Game Studios, αναλαμβάνει θέση του προέδρου του περιεχομένου παιχνιδιών και των στούντιο, το οποίο περιλαμβάνει την επίβλεψη των projects της ZeniMax και της Bethesda. 

Τονίζεται ωστόσο, ότι τόσο η Zenimax όσο και η Bethesda θα συνεχίσουν να λειτουργούν σαν ξεχωριστές οντότητες, απλώς θα αναφέρουν τις δραστηριότητές τους στον Booty, υποδεικνύοντας έτσι στενότερη συνεργασία. 

Όλα αυτά έρχονται μόλις μια εβδομάδα μετά την επισημοποίηση της εξαγοράς της Activision Blizzard King από την Microsoft ύστερα από ένα θρίλερ 20 μηνών που κόστισε $69 δισεκατομμύρια.