Μάθαμε περισσότερα για το post-launch περιεχόμενο του Alan Wake 2

New Game+, DLCs και πολλά ακόμα
26 Οκτωβρίου 2023 14:38
Μάθαμε περισσότερα για το post-launch περιεχόμενο του Alan Wake 2

Λιγότερο από 24 ώρες έμειναν για την κυκλοφορία του Alan Wake 2, που αποτελεί το πολυαναμενόμενο sequel του Alan Wake και επιστρέφει 13 χρόνια μετά για να συνεχίσει την ιστορία που άφησε με ένα συγκλονιστικό cliffhanger. 

Η Remedy Entertainment επιφύλασσε μερικά ευχάριστα νέα για όσους τιμήσουν τον πολύ φιλόδοξο νέο τίτλο της, καθώς ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει New Game+ mode μετά το λανσάρισμά του. Δεν είναι το μοναδικό νέο που μάθαμε για το post-launch περιεχόμενο του Alan Wake 2 καθώς αυτό το New Game+, το οποίο θα ονομάζεται "The Draft", θα προσφέρει μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας (Nightmare Difficulty), αλλά και μια εναλλακτική αφήγηση της ιστορίας, με νέα manuscripts και βίντεο (πιθανότατα cutscenes). 

Φυσικά, όπως συμβαίνει σε κάθε New Game+ mode ο παίκτης θα διατηρήσει όλα τα όπλα και τα upgrades που έχει ξεκλειδώσει, όταν ξεκινήσει το νέο playthrough. Να θυμίσουμε ότι η Remedy εξαρχής είχε δηλώσει ότι θα υπάρξουν δύο επί πληρωμή Story Expansions για το Alan Wake 2, το "Night Springs" και το "The Lake House". Ωστόσο, ο creative director του τίτλου, Sam Lake, ανέφερε πρόσφατα ότι θα υπάρξει και μπόλικο δωρεάν περιεχόμενο για όλους, που προς το παρόν δεν υπάρχει ημερομηνία για το πότε θα διατεθούν όλα αυτά. 

Λίγα λόγια για το Alan Wake 2

Για την ιστορία, το Alan Wake II θα έχει δύο campaigns. Το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Έτσι, το campaign της Saga Anderson είναι για παράδειγμα εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en, ενώ αυτό του Alan Wake εμπνέεται από το Resident Evil 4. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν.

Τον Alan Wake και πάλι θα τον υποδύονται δύο ηθοποιοί: Ο Φινλανδός Ilka Villi στο motion capture και την φυσιογνωμία και ο Matthew Porretta στη φωνή. Την δευτεραγωνίστρια Saga Anderson υποδύεται η Melanie Liburd (This is Us, The Idol). Αξίζει να αναφέρουμε πως στο cast του παιχνιδιού προστέθηκε ο ηθοποιός Shawn Ashmore (X-Men), ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής του Quantum Break. Στο Alan Wake 2 θα υποδυθεί τον σερίφη Tim Breaker της πόλης του Bright Falls.

Στις νέες προσθήκες είναι ο David Harewood (Homeland, Blood Diamond, Night Manager) ως Mr. Door, ο αινιγματικός παρουσιαστής του talk show του Dark Place. Επίσης, ο Peter Franzen της σειράς "Vikings" θα παίξει τους Ilmo και Jaakko Koskela, ενώ η νεότερη προσθήκη αυτή της Janina Gavankar (Star Wars: Battlefront II, The Morning Show, Borderlands), θα υποδύεται την Agent του FBC, Kiran Estevez.

Το Alan Wake II θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.