Ακτιβιστές για το κλίμα κατέστρεψαν τουρνουά Tekken και έβαψαν τις οθόνες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τους πίνακες ζωγραφικής στο στόχαστρο το gaming
15 Οκτωβρίου 2023 22:07
Ακτιβιστές για το κλίμα κατέστρεψαν τουρνουά Tekken και έβαψαν τις οθόνες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα στους τελευταίους μήνες ολοένα και αυξάνονται οι επιθέσεις σε έργα τέχνης και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τα μπλοκαρίσματα αεροδρομίων και αυτοκινητοδρόμων από ακτιβιστές για το κλίμα. Τώρα, μια από τις διασημότερες τέτοιες ομάδες, αποφάσισε να αφήσει τους πίνακες και έβαλε στο στόχαστρο το gaming.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, 3 υποστηρικτές της ομάδας Just Stop Oil εισέβαλαν και σαμπόταραν το Tekken 7 τουρνουά του EGX 2023. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη gaming έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου και για να περάσουν το μήνυμά τους με τον πιο εμφατικό μήνυμα, οι ακτιβιστές πραγματοποίησαν την επίθεσή τους λίγο μετά το ξεκίνημα της τελικής αναμέτρησης του τουρνουά.

Αφού ανέβηκαν στη σκηνή, ξεκίνησαν να βάφουν πορτοκαλί τα monitors στα οποία έπαιζαν οι παίκτες, προσπαθώντας να βάψουν με ένα νεροπίστολο και την κεντρική οθόνη από την οποία έβλεπε το κοινό. Φυσικά, αφού ο αγώνας σταμάτησε, τα μέλη της Just Stop Oil ξεκίνησαν να φωνάζουν, απαιτώντας από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να απαγορεύσει τη χρήση πετρελαίου, φυσικού αεριού και κάρβουνου. Έπειτα από αρκετά λεπτά και αφού το κοινό ξεκίνησε να τους γιουχάρει, η ασφάλεια έφτασε εν τέλει και τους αφαίρεσε από το χώρο.

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από το περιστατικό παρακάτω.