Bethesda: Το Starfield φτιάχτηκε για να το παίζει ο κόσμος για πολλά χρόνια

Όπως είχε γίνει και με το Skyrim
02 Οκτωβρίου 2023 14:41
Bethesda: Το Starfield φτιάχτηκε για να το παίζει ο κόσμος για πολλά χρόνια

Ο Todd Howard της Bethesda προέβη σε μερικές νέες δηλώσεις λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το Starfield φτιάχτηκε από την αρχή με σκοπό να το παίζει ο κόσμος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα, ο Todd Howard βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Game Maker’s Notebook του Ted Price, ο οποίος είναι ο CEO της Insomniac Games. Οι δυο τους μίλησαν για τα σύγχρονα παιχνίδια και λίγο αργότερα η κουβέντα πήγε στο Starfield. Ο Howard είπε μεταξύ άλλων ότι ο τίτλος φτιάχτηκε με το σκεπτικό ότι θα παίζεται από τους gamers όλου του κόσμου για πάρα πολλά χρόνια.

Οι δηλώσεις του ήταν οι εξής:

Αυτό είναι ένα παιχνίδι που σκόπιμα έγινε για να παίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα από τα πράγματα που μάθαμε από τα προηγούμενα παιχνίδια μας, όπως είναι για παράδειγμα το Skyrim ή το Fallout, είναι ότι ο κόσμος θέλει να τα παίζει για πολύ καιρό.

Λίγο αργότερα, ο Howard ρωτήθηκε επίσης και για την ανάγκη των developers να πιέσουν περισσότερο τον εαυτό τους, καθώς η τεχνολογία στο χώρο εξελίσσεται.

Νομίζω ότι ξεκινάει από την τεχνολογία. Βλέπεις ένα νέο hardware και θέλεις να το χρησιμοποιήσεις με έναν νέο τρόπο. Βλέπεις για παράδειγμα διάφορα demos και τεστάρεις και λες «θα μπορούσα να κάνω αυτό και να το παρουσιάσω με έναν τέτοιο τρόπο».

Για την ιστορία, το Starfield έγινε διαθέσιμο αρχικά την 1 Σεπτεμβρίου για όσους παίκτες προτίμησαν την Premium Edition, καταφθάνοντας για όλους τους κατόχους Xbox Series X και Xbox Series S κονσολών, και όλους τους PC gamers στις 6 Σεπτεμβρίου. Το παιχνίδι έχει καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών του Skyrim στο Steam. Παράλληλα, είναι το μεγαλύτερο launch της Microsoft στη γενιά αυτή, ξεπερνώντας το Forza Horizon 5 και εκτοξεύοντας τις πωλήσεις των Xbox κονσολών κατά 76%, ενώ μέσα σε ώρες από την κυκλοφορία του είχε φτάσει τους 1 εκατομμύριο ταυτόχρονους παίκτες στο PC και στις Xbox κονσόλες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο αναλυτικό video review των Unboxholics πατώντας εδώ, ενώ μπορείτε να διαβάσετε για τα όσα σκοπεύει να φέρει και να αλλάξει η Bethesda στην εμπειρία με τα επερχόμενα updates πατώντας εδώ.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Todd Howard μέσα από τον player που θα βρείτε παρακάτω.