Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S χάρη στο Starfield

Αλλά και χάρη στο νέο Xbox Series S 1TB
13 Σεπτεμβρίου 2023 12:53
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S χάρη στο Starfield

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που έφερε στα φώτα της δημοσιότητας το GamesIndustry.biz, το ντεμπούτο του Starfield έκανε τις πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S να εκτοξευθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγει για την εν λόγω αγορά η GfK, μέσα στην εβδομάδα της early access κυκλοφορίας του διαστημικού RPG της Bethesda που ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις των Xbox κονσολών κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 76%, σε σύγκριση με την προηγούμενες επτά ημέρες. Η συγκεκριμένη εβδομάδα ήταν η καλύτερη για τις πωλήσεις των Xbox κονσολών μέσα στο 2023, με την επόμενη εβδομάδα, αυτή δηλαδή που ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, να είναι η δεύτερη κορυφαία για τη χρονιά που διανύουμε.

Στο διάστημα της πρώτης εβδομάδας οι πωλήσεις του Xbox Series X κατέγραψαν άνοδο 46%. Φυσικά, στην εξίσωση βοήθησε ιδιαίτερα και το Xbox Series S. Η Microsoft συγχρόνισε την κυκλοφορία του Starfield με αυτή του νέου μαύρου Xbox Series S που έρχεται με SSD δίσκο του 1TB. Το νέο αυτό μοντέλο ευθύνεται για το 24% όλων των πωλήσεων Xbox κονσολών μέσα στο εν λόγω διάστημα.

Μιλώντας σχετικά με το αξιοσημείωτο επίτευγμα, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της GfK, Dorian Bloch, τόνισε:

Αυτή τη στιγμή, είναι η καλύτερη εβδομάδα φέτος για το Series Χ. Και η επόμενη εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου είναι η τέταρτη καλύτερη για το Series Χ. Ενδιάμεσα βρίσκονται η πρώτη και η έκτη εβδομάδα της χρονιάς, οι οποίες ήταν μερικές αναλαμπές από την αρχή του έτους.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί βέβαια πως το 2023 δεν ήταν ιδιαίτερα καλή χρονιά για τις πωλήσεις των Xbox κονσολών, αφού μέχρι και το τέλος του Αυγούστου οι πωλήσεις τους ήταν κατά 23% μειωμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο.