Αυτές είναι οι επιλογές προσβασιμότητας του Marvel's Spider-Man 2

Και αναμένονται ακόμη περισσότερες μέσω update
28 Σεπτεμβρίου 2023 20:51
Αυτές είναι οι επιλογές προσβασιμότητας του Marvel's Spider-Man 2

Ενόψει της κυκλοφορίας του Marvel's Spider-Man 2 η Sony ανακοίνωσε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις επιλογές και τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας του παιχνιδιού, που αφορούν Άτομα με Αναπηρία και όχι μόνο. 

Μέσα από ένα άρθρο στο PlayStation Blog, η Michele Zorrilla, advanced senior UX researcher και ο Sam Schaffel, accessibility design researcher της Insomniac, εξήγησαν λεπτομερώς τι θα βρουν οι παίκτες στις ρυθμίσεις του Spider-Man 2 αλλά και πώς θα λειτουργεί το PlayStation Access χειριστήριο μαζί του. 

Θα υπάρχουν επιλογές που θα αλλάζουν κάθε πτυχή του gameplay και της δυσκολίας του, που ονομάζονται Challenge Level Modifiers. Ανάμεσα σε αυτά θα μπορείτε να αλλάξετε τη health bar των εχθρών, το πόσο damage προκαλούν, το timing του parry, ακόμη και την απλούστευση των γρίφων. 

Μάλιστα θα υπάρχει επιλογή που θα αυξομειώνει τον ρυθμό και την ταχύτητα του παιχνιδιού για όσους τους φαίνεται υπερβολικά φρενήρης. Αναλυτικότερα όμως μπορείτε να τα βρείτε εδώ.  Η Insomniac Games σκοπεύει να προσθέσει και άλλες επιλογές προσβασιμότητας όπως ηχητική περιγραφή (audio description), ανάγνωση οθόνης (screen reader) και captions, τα οποία όμως θα γίνουν διαθέσιμα μέσω δωρεάν update τον ερχόμενο Δεκέμβριο. 

Μπορείτε να μάθετε πόσες ώρες θα διαρκεί κατά μέσο όρο το παιχνίδι σύμφωνα με τα λεγόμενα της Insomniac Games πατώντας εδώ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τον τεχνικό τομέα του πατώντας εδώ.

Το Marvel's Spider-Man 2 θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου για το PlayStation 5 και με ελληνικούς υπότιτλους.