Μάθαμε σε τι framerate θα τρέχει το Marvel's Spider-Man 2 στο PS5

Νέες δηλώσεις
15 Σεπτεμβρίου 2023 20:09
Μάθαμε σε τι framerate θα τρέχει το Marvel's Spider-Man 2 στο PS5

Η Insomniac Games προέβη σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με το Marvel’s Spider-Man 2, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5 τον Οκτώβριο.

Το στούντιο μίλησε στο IGN δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε 30, 40 ή και 60FPS το παιχνίδι, ενώ σε όλες αυτές τις επιλογές, το Ray-tracing θα είναι ανοιχτό. Δε θα υπάρχει επιλογή να αφαιρέσετε το Ray-tracing, καθώς «δεν υπάρχει λόγος» όπως αναφέρει η ομάδα. Επίσης, εάν έχετε τηλεόραση με 120Hz, τότε το παιχνίδι θα την "εκμεταλλεύεται" στο έπακρο.

Μας αρέσει η ανάλυση να είναι δυναμική (Dynamic), ενώ παράλληλα έχουμε ένα δυνατό anti-aliasing που επιτρέπει να το ανεβάσουμε ή να το κατεβάσουμε, να κάνουμε διαφορετικά τα εφέ σε κάθε σκηνή κλπ. Λαμβάνουμε υπόψη τις προτιμήσεις των παικτών σχετικά με το πώς θέλουν να παίξουν το παιχνίδι και επίσης να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες της οθόνης τους, αλλά και της κονσόλας.

Επομένως, είτε έχετε τηλεόραση με VRR, είτε σας αρέσει να παίζετε στα 60FPS, είτε στα 30FPS, είτε στα 40FPS, είτε έχετε τηλεόραση με 120Hz, μπορούμε πραγματικά να προσαρμόσουμε τα πάντα για να τα χρησιμοποιήσουμε καλύτερα.

Για την ιστορία, το Marvel’s Spider Man 2 είχε πρωτοανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 στο PlayStation Showcase της Sony, μαζί με το Marvel’s Wolverine που επίσης αναπτύσσεται από την Insomniac. Στο sequel που καταφθάνει στις 20 Οκτωβρίου, ο Peter Parker και ο Miles Morales θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τον Peter να έχει μάλιστα το Symbiote Suit στην διάθεσή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τεράστια πόλη του Spider-Man 2 του PS5 (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσον αφορά την εναλλαγή των χαρακτήρων, κατά τη διάρκεια των αποστολών της κεντρικής ιστορίας, θα είναι προκαθορισμένος ο χαρακτήρας που θα ελέγχει ο παίκτης, όπως είδαμε και στα πρώτα gameplay πλάνα. Μάλιστα, θα υπάρχουν αποστολές μόνο για τον Peter ή μόνο για τον Miles, καθώς και μερικές που θα τους αφορούν και τους δύο.

Στο open world οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν με όποιο χαρακτήρα θέλουν, με την αλλαγή να γίνεται πανεύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπροσθέτως, ο κάθε χαρακτήρας θα έχει το δικό του skill tree, όπου οι παίκτες θα ξεκλειδώνουν δυνάμεις μόνο για αυτόν, ενώ θα υπάρχει και ένα κοινό skill tree. Τέλος, έχουμε μάθει πως συνολικά η εμπειρία θα έχει έναν πιο σκοτεινό τόνο, κάτι που φυσικά είναι αναμενόμενο αν αναλογιστούμε και το ρόλο του Venom στην αφήγηση.

Το Marvel’s Spider-Man 2 θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5 στις 20 Οκτωβρίου.

Εμείς παίξαμε το Marvel’s Spider-Man 2 και πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό preview μας.