Marvel’s Spider-Man 2 Preview – Μπορεί η Insomniac να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη;

Η πρώτη επαφή με το παιχνίδι μας κάνει να αισιοδοξούμε!
15 Σεπτεμβρίου 2023 17:49
Marvel’s Spider-Man 2 Preview – Μπορεί η Insomniac να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη;

Είχαμε πρόσφατα την ευκαιρία να παίξουμε ελεύθερα για πάνω από δύο ώρες το Marvel’s Spider-Man 2 και να αποκτήσουμε μια καλύτερη ιδέα για την κατεύθυνση του τίτλου, έναν -περίπου- μήνα πριν την κυκλοφορία του. Το sequel των πολύ πετυχημένων Marvel’s Spider–Man και Marvel's Spider-Man: Miles Morales, είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος εμπορικά τίτλος του PS5 για την φετινή χρονιά και το παιχνίδι το οποίο θα συνοδεύσει κατά κύριο λόγο την κονσόλα στον ανταγωνιστικό χορό της εορταστικής περιόδου.

Όταν ρώτησα την Jeannette Lee, Project Director, για τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η ομάδα της Insomniac η απάντησή της ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής. “Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις παιχνίδια όπως το πρώτο Spider-Man και το Miles Morales. Ο κόσμος αγαπάει πολύ αυτά τα παιχνίδια και δεν θα θέλαμε να τους απογοητεύσουμε”. Είναι φανερό λοιπόν ότι το Spider-Man 2 κουβαλάει στους ώμους του μεγάλα βάρη από κάθε πιθανή κατεύθυνση. Τόσο εμπορικά όσο και ποιοτικά, ο πήχης είναι πολύ ψηλά.

Ευτυχώς, οι πρώτες αυτές ώρες με το παιχνίδι επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά πως η Insomniac είναι μια από τις πιο αξιόπιστες ομάδες εκεί έξω. Το Spider-Man 2, εκμεταλλευόμενο πλήρως και τις δυνατότητες του PS5, είναι ταυτόχρονα γνώριμο και αισθητά εξελιγμένο. Θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει κάποιος στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, μετά από αυτό. Μεγαλύτερο, “γρηγορότερο”, πιο πληθωρικό, το παιχνίδι, προς ανακούφιση της Director και όλης της ομάδας ανάπτυξής του, φαίνεται έτοιμο να ανταπεξέλθει απόλυτα στις υψηλές προσδοκίες.

Πολύ πιο αναλυτικά οι εντυπώσεις μου στο παρακάτω βίντεο: