Το Alan Wake 2 θα έχει την επιλογή γραφικών που θέλουν όλοι σε PS5 και Xbox Series X

Η Remedy κατάφερε να χωρέσει και αυτό το χαρακτηριστικό έναν μήνα πριν κυκλοφορήσει
27 Σεπτεμβρίου 2023 18:05
Το Alan Wake 2 θα έχει την επιλογή γραφικών που θέλουν όλοι σε PS5 και Xbox Series X

Η Remedy εργάζεται πυρετωδώς για να φέρει στον κόσμο το πολυπόθητο sequel που ακούει στο όνομα Alan Wake 2. Σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή της όμως μάθαμε ότι κατάφερε να χωρέσει ένα ακόμη πολυπόθητο χαρακτηριστικό για το sequel που αφορά τις κονσόλες. 

Σύμφωνα με tweet του Thomas Puha, υπεύθυνο επικοινωνίας της Remedy, επιβεβαιώθηκε ότι το Alan Wake 2 θα περιλαμβάνει Performance Mode στα PlayStation 5 και Xbox Series X, κάτι που σημαίνει ότι θα τρέχει με άνω των 30fps καρέ, δίνοντας έτσι μια ακόμη επιλογή για τα εντυπωσιακά γραφικά του, τα οποία τρέχουν χάρη στην Northlight Engine. 

Βέβαια, το tweet του Puha αναφέρει ότι το Alan Wake 2 έχει αναπτυχθεί με γνώμονα τα 30FPS και την υψηλή ποιότητα γραφικών που προσφέρει και πως σύντομα θα μάθουμε λεπτομέρειες για την ανάλυση και τα specs του Performance Mode. 

Λίγα λόγια για το Alan Wake 2

Για την ιστορία, το Alan Wake II θα έχει δύο campaigns. Το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Έτσι, το campaign της Saga Anderson είναι για παράδειγμα εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en, ενώ αυτό του Alan Wake εμπνέεται από το Resident Evil 4. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν.

Τον Alan Wake και πάλι θα τον υποδύονται δύο ηθοποιοί: Ο Φινλανδός Ilka Villi στο motion capture και την φυσιογνωμία και ο Matthew Porretta στη φωνή. Την δευτεραγωνίστρια Saga Anderson υποδύεται η Melanie Liburd (This is Us, The Idol). Αξίζει να αναφέρουμε πως στο cast του παιχνιδιού προστέθηκε ο ηθοποιός Shawn Ashmore (X-Men), ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής του Quantum Break. Στο Alan Wake 2 θα υποδυθεί τον σερίφη Tim Breaker της πόλης του Bright Falls.

Στις νέες προσθήκες είναι ο David Harewood (Homeland, Blood Diamond, Night Manager) ως Mr. Door, ο αινιγματικός παρουσιαστής του talk show του Dark Place. Επίσης, ο Peter Franzen της σειράς "Vikings" θα παίξει τους Ilmo και Jaakko Koskela.

Το Alan Wake II θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.