Νέο βίντεο για το Alan Wake 2 εξηγεί πώς συνδέεται με το Control και το σύμπαν της Remedy

Μάθετε τα βασικά για το Remedy Connected Universe
27 Σεπτεμβρίου 2023 16:21
Νέο βίντεο για το Alan Wake 2 εξηγεί πώς συνδέεται με το Control και το σύμπαν της Remedy

Στα βασικά του Remedy Connected Universe θέλει να βάλει τους παίκτες η Remedy Entertainment και μέσα από ένα νέο βίντεο του IGN First εξηγείται τι συμβαίνει στο σύμπαν της φινλανδικής εταιρίας, λίγο πριν την έλευση του Alan Wake 2

Όπως έκανε το Control πίσω στο 2019 και περιείχε μπόλικες αναφορές για το Alan Wake και αμεσότερους συνδετικούς κρίκους στο AWE DLC, έτσι και το Alan Wake 2 θα αναφέρεται πολλές φορές στο Control. Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα της Remedy να συνδέσει τα σύμπαντα των δύο παιχνιδιών της, με την αφετηρία να αποτελεί το Control και τα αλλόκοτα φαινόμενα του FBC. Στο Alan Wake 2 όμως οι αναφορές θα πηγαίνουν πιο πίσω στην ιστορία της Remedy και συγκεκριμένα μέχρι το Max Payne. 

Σε αυτό οφείλεται η προσθήκη του Alex Casey, ένας χαρακτήρας ενός του σύμπαντος του παιχνιδιού του Alan Wake, ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής των αστυνομικών βιβλίων που γράφει ο Alan Wake και αποτελούν παράλληλα "κλείσιμο του ματιού" στα Max Payne. Η Remedy όμως πούλησε τα δικαιώματα του Max Payne στην Rockstar και έτσι άμεση αναφορά στον Max Payne δε μπορεί να γίνει. Παρόλα αυτά, η Remedy έφερε τον James McCaffrey να δανείσει τη φωνή του στον Alex Casey, όντας ο voice actor του Max Payne. Επίσης, η φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά του, έχουν κληρονομηθεί από τον Alex Casey.

Το ίδιο ισχύει και για το Quantum Break, το οποίο ανήκει στην Microsoft και είχε αναφορά στον Alan Wake, αλλά δεν αποτελεί μέρος του RCU. Λέγεται ότι θα παίξει ένα πολύ σημαντικό διττό ρόλο ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές του Alan Wake 2, την Saga και τον Alan. Και λέμε διττό διότι θα υπάρχει μια σκοτεινή και ανεξέλεγκτη βερσιόν που θα εμφανίζεται στον Alan Wake και στο Dark Place, και μια πιο προσγειωμένη ως FBI Agent στον πραγματικό κόσμο, στο πλευρό της Saga Anderson. 

Στο βίντεο που θα δείτε ο creative director της Remedy και "πρόσωπο" του Alex Casey, εξηγεί λεπτομερώς τους συνδετικούς κρίκους του Alan Wake 2 με το ευρύτερο RCU, το οποίο υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει καθώς έχουν πολλές νέες ιδέες. 

Δείτε το βίντεο για τo Remedy Connected Universe

Λίγα λόγια για το Alan Wake 2

Για την ιστορία, το Alan Wake II θα έχει δύο campaigns. Το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Έτσι, το campaign της Saga Anderson είναι για παράδειγμα εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en, ενώ αυτό του Alan Wake εμπνέεται από το Resident Evil 4. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν.

Τον Alan Wake και πάλι θα τον υποδύονται δύο ηθοποιοί: Ο Φινλανδός Ilka Villi στο motion capture και την φυσιογνωμία και ο Matthew Porretta στη φωνή. Την δευτεραγωνίστρια Saga Anderson υποδύεται η Melanie Liburd (This is Us, The Idol). Αξίζει να αναφέρουμε πως στο cast του παιχνιδιού προστέθηκε ο ηθοποιός Shawn Ashmore (X-Men), ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής του Quantum Break. Στο Alan Wake 2 θα υποδυθεί τον σερίφη Tim Breaker της πόλης του Bright Falls.

Στις νέες προσθήκες είναι ο David Harewood (Homeland, Blood Diamond, Night Manager) ως Mr. Door, ο αινιγματικός παρουσιαστής του talk show του Dark Place. Επίσης, ο Peter Franzen της σειράς "Vikings" θα παίξει τους Ilmo και Jaakko Koskela.

Το Alan Wake II θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.