Starfield: Βελτιώθηκαν τα γραφικά σε PC και Xbox Series X|S με μια σημαντική διόρθωση!

Έφτασε το δεύτερο update
27 Σεπτεμβρίου 2023 00:42
Starfield: Βελτιώθηκαν τα γραφικά σε PC και Xbox Series X|S με μια σημαντική διόρθωση!

Η Bethesda συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την υποστήριξη του Starfield και έτσι μόλις κυκλοφόρησε τη δεύτερη ενημέρωση του παιχνιδιού. Αυτή, αφήνει στο παρελθόν ένα exploit που είχε ανακαλύψει η κοινότητα για να αποκτά όλο το απόθεμα ενός εμπόρου, διορθώνει διάφορα bugs, ενώ κάνει και μια πολύ σημαντική βελτίωση για τον τεχνικό τομέα.

Πλέον το γραφικά του Starfield πρέπει να είναι καθαρότερα, τόσο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όσο και στα Xbox Series X και Xbox Series S. Συγκεκριμένα, η Bethesda έλυσε ένα πρόβλημα με την FSR upscaling τεχνολογία της AMD που χρησιμοποιεί το παιχνίδι, το οποίο έκανε διάφορα textures να εμφανίζονται θολά.

Όπως μεταφέρει ο Έλληνας μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού της AMD, Πάνος Καράμπελας, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο X (πρώην Twitter), το πρόβλημα οφειλόταν στο γεγονός ότι η μηχανή γραφικών δεν εφάρμοζε σωστά ένα «negative mip bias». Αυτό, με πιο απλά λόγια, σημαίνει πως πλέον η εικόνα θα πρέπει να είναι πιο κοφτερή.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό changelog παρακάτω:

STARFIELD 1.7.33 UPDATE - FIXES AND IMPROVEMENTS

GENERAL

  • Characters: Fixed an issue that could cause some characters to not be in their proper location.
  • Star Stations: Fixed an issue where Star Stations would be labeled as a player-owned ship.
  • Vendors: Addressed an issue that allowed for a vendor’s full inventory to be accessible.

GRAPHICS

  • AMD (PC): Resolved an issue that caused star lens flares not to appear correctly AMD GPUs.
  • Graphics: Addressed an upscaling issue that could cause textures to become blurry.
  • Graphics: Resolved an issue that could cause photosensitivity issues when scrolling through the inventory menu.

PERFORMANCE AND STABILITY

  • Hand Scanner: Addressed an issue where the Hand Scanner caused hitching.
  • Various stability and performance improvements to address crashing and freezes.

SHIPS

  • Displays: Fixed an issue that would cause displayed items to disappear when applied to in-ship mannequins.
  • Displays: Fixed an issue that would cause items stored in Razorleaf Storage Containers and Weapon Racks to disappear after commandeering another ship.

Για την ιστορία, το Starfield έγινε διαθέσιμο αρχικά την 1 Σεπτεμβρίου για όσους παίκτες προτίμησαν την Premium Edition, καταφθάνοντας για όλους τους κατόχους Xbox Series X και Xbox Series S κονσολών, και όλους τους PC gamers στις 6 Σεπτεμβρίου. Το παιχνίδι έχει καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών του Skyrim στο Steam. Παράλληλα, είναι το μεγαλύτερο launch της Microsoft στη γενιά αυτή, ξεπερνώντας το Forza Horizon 5 και εκτοξεύοντας τις πωλήσεις των Xbox κονσολών κατά 76%, ενώ μέσα σε ώρες από την κυκλοφορία του είχε φτάσει τους 1 εκατομμύριο ταυτόχρονους παίκτες στο PC και στις Xbox κονσόλες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο αναλυτικό video review των Unboxholics πατώντας εδώ, ενώ μπορείτε να διαβάσετε για τα όσα σκοπεύει να φέρει και να αλλάξει η Bethesda στην εμπειρία με τα επερχόμενα updates πατώντας εδώ.