Μάλλον θα έρθει νέα αύξηση τιμής για το Xbox Game Pass – Δείτε τι απάντησε η Microsoft

Δεν αφήνει και πολλά περιθώρια η απάντηση του Spencer
23 Σεπτεμβρίου 2023 20:43
Μάλλον θα έρθει νέα αύξηση τιμής για το Xbox Game Pass – Δείτε τι απάντησε η Microsoft

Στις αρχές του Ιουλίου, η τιμή του Xbox Game Pass αυξήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η συνδρομή Game Pass Ultimate που σας δίνει τη δυνατότητα να παίξετε σε κονσόλα και PC, με επιπλέον οφέλη όπως το EA Access, κοστίζει πλέον €14.99. Από την άλλη, η τιμή του απλού Game Pass που αφορά μόνο τη συνδρομή της κονσόλας ζητάει πλέον €10.99. Η αύξηση είναι €2 και €1 αντίστοιχα.

Όπως έχει δείξει και η ιστορία με άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το Netflix, η αύξηση αυτή δεν είναι η τελευταία, κάτι που αφήνει να εννοηθεί και η ίδια η Microsoft. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Tokyo Game Show 2023, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της εταιρίας, Phil Spencer, έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση. Μιλώντας στο ιαπωνικό μέσο Game Watch, όταν ρωτήθηκε αν πρόκειται να υπάρξουν και άλλες αυξήσεις, τόνισε: «είναι αναπόφευκτο ότι η τιμή θα αυξηθεί στο μέλλον».

Η απάντησή του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, αλλά παράλληλα ο Spencer ξεκαθάρισε πως κάθε αύξηση θα πρέπει να συνδέεται και με την παροχή περισσότερης αξίας στους συνδρομητές.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής του ακολουθεί παρακάτω:

Νομίζω ότι το Xbox Game Pass είναι μια πολύ καλή συνδρομητική υπηρεσία συνολικά, αλλά ως ένας από τους χρήστες φοβάμαι τις αυξήσεις των τιμών. Είναι αναπόφευκτες οι μελλοντικές αυξήσεις των τιμών ή όχι; Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τις χρεώσεις;

Phil Spencer: Σας ευχαριστώ που το λέτε αυτό. Πρώτον, θέλουμε πάντα να σας δίνουμε επιλογές σχετικά με το πώς να χτίσετε τη βιβλιοθήκη σας. Μπορείτε να εγγραφείτε στο Game Pass για να παίξετε ή να αγοράσετε παιχνίδια. Με εκατομμύρια χρήστες να έχουν εγγραφεί σήμερα στο Xbox Game Pass και πολλοί από αυτούς να το χρησιμοποιούν με ικανοποίηση, νομίζω ότι παρόλο που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση η παροχή μεγαλύτερης αξίας, είναι αναπόφευκτο ότι η τιμή θα αυξηθεί στο μέλλον. Πρόσφατα, αυξήσαμε μια φορά την τιμή, αλλά ήταν μια απόφαση που πήραμε μετά από προσεκτική εξέταση. Ακόμη και αν η τιμή αυξηθεί, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να παρέχουμε υπηρεσίες που αναγνωρίζονται ως επαρκούς αξίας.