H Microsoft ήθελε και πρόσφατα να εξαγοράσει τη Nintendo! - Δείτε τα εσωτερικά e-mails

Πικάντικες πληροφορίες μέσα από το μεγαλύτερο leak του Xbox εδώ και χρόνια!
19 Σεπτεμβρίου 2023 12:06
H Microsoft ήθελε και πρόσφατα να εξαγοράσει τη Nintendo! - Δείτε τα εσωτερικά e-mails

Μία πρωτόγνωρη διαρροή εγγράφων συντελείται αυτές τις ώρες στα gaming πηγαδάκια παγκοσμίως, η οποία φέρνει στην επιφάνεια «πικάντικες» πληροφορίες που ενδεχομένως να ταρακουνήσουν για τα καλά το μέσο. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των αποδεικτικών στοιχείων για τη δίκη της Microsoft για την εξαγορά της Activision/ Blizzard, έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά από λανθασμένες κινήσεις του αμερικανικού FTC που δεν εξασφάλισαν την ιδιωτικότητα των πληροφοριών, μεταξύ πολλών άλλων, emails του Phil Spencer προς στελέχη της Microsoft στα οποία συζητάνε μια επικείμενη απόκτηση της Nintendo από την εταιρία του Redmond.

Πιο αναλυτικά, αυτή η αλληλογραφία αφορούσε σε εσωτερικές συζητήσεις, εντός της Microsoft, και είχε αποδέκτες τους Chris Capossela (Chief Marketing Officer και Executive Vice President of Consumer Business) και Takeshi Numoto (Corporate Vice President). Οι πληροφορίες που προκύπτουν, λοιπόν, επιβεβαιώνουν πως η Microsoft πράγματι είχε (τουλάχιστον στην περίοδο που εστάλησαν αυτά τα emails) προθέσεις να εξαγοράσει ολόκληρη την Nintendo και πως μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε σημείο σταθμό και για τις δύο εταιρίες.

«Takeshi, συμφωνώ απόλυτα πως η Nintendo είναι το πρωταρχικό περιουσιακό στοιχείο στο gaming το οποίο είναι και η πιθανότερη πορεία μας προς την καταναλωτική συνάφεια. Είχα πολυάριθμες συζητήσεις με στελέχη της Nintendo για πιο στενή συνεργασία και αισθάνομαι πως αν υπάρχει μία αμερικανική εταιρία που έχει πιθανότητες με την Nintendo, εμείς είμαστε στην καλύτερη θέση. Το ευτυχές (ή ευτυχές για την Nintendo) είναι ότι έχει ένα τεράστιο απόθεμα ρευστού χρήματος» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Spencer στους προαναφερθέντες αποδέκτες του email.

Μάλιστα, από τα λεγόμενα του επικεφαλής του Xbox, προκύπτει πως το σενάριο «βίαιης» εξαγοράς μέσω μετοχών, είναι στο τραπέζι, που με απλά λόγια σημαίνει πως αν δεν θέλει να εξαγοραστεί από την Microsoft, πάντα υπάρχει και η λύση του χρηματιστηρίου.

Το email κλείνει με την εξής φράση η οποία μάλιστα εμπεριέχει αιχμές για το μέλλον της Nintendo: «Η απόκτηση της Nintendo θα είναι μια φέρουσα στιγμή και ειλικρινά πιστεύω πως πρόκειται για μια καλή κίνηση και για τις δύο εταιρίες. Απλά παίρνει πολύ χρόνο στην Nintendo να δει πως το μέλλον της είναι έξω από το δικό της hardware. Πολύ χρόνο όμως…».

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως τα emails αυτά έχουν σταλεί τον Αύγουστο του 2020 και πως οι προθέσεις, τα πλάνα και η στρατηγική της Microsoft, ενδεχομένως να μην είναι ίδια στο σήμερα.

Tags: