To Mortal Kombat 1 έχει Fatality που κλείνει το μάτι στο Kill Bill και ξετρελαίνει τους fans

Το fighting παιχνίδι της NetherRealm κάνει tribute στην ταινία του Tarantino
16 Σεπτεμβρίου 2023 12:20
To Mortal Kombat 1 έχει Fatality που κλείνει το μάτι στο Kill Bill και ξετρελαίνει τους fans

Τα Mortal Kombat δεν έχουν όριο τόσο στη βία όσο και στα easter eggs τους, όπως αποδεικνύεται από την ανακάλυψη που έκανε η κοινότητα για το Mortal Kombat 1, το οποίο ήδη παίζουν όσοι το προπαράγγειλαν. 

Ένα από αυτά κρύβεται σε ένα από τα Fatality του Shujinko, που προστίθεται στο ρόστερ του Mortal Kombat 1 ως Kameo χαρακτήρας. Τι κάνει στο Fatality του; Κυριολεκτικά την κίνηη από μια εμβληματική σκηνή των ταινιών Kill Bill του Κουέντιν Ταραντίνο, γνωστή ως "Five Point Palm Exploding Heart Technique" η οποία είναι θανατηφόρα και με μόλις πέντε χτυπήματα φέρει σχεδόν ακαριαίο θάνατο, καθώς "σκάει" η καρδιά του.

Πρόκειται για την τεχνική που μαθαίνει η "The Bride" της Uma Thurman στο Kill Bill Vol. 2 από τον δάσκαλό της στο Kung Fu, τον θρυλικό Pai Mei και τελικά την εξαπολύει στον Bill (του David Carradine) για να τον...σκοτώσει και να τον εκδικηθεί στο συγκλονιστικό φινάλε της ταινίας. 

Επειδή o Shujinko μοιάζει στον Pai Mei από την ταινία του Ταραντίνο, οι developers του Mortal Kombat 1 έβαλαν μάλλον το καλύτερο easter egg του παιχνιδιού στο fatality του. Φυσικά, το αναγνώρισε και ο συνδημιουργός και παραγωγός των παιχνιδιών, Ed Boon, ο οποίος χιουμοριστικά έγραψε στο Χ (Πρώην Twitter): "Μα τι λέτε; Εμείς δεν αντλούμε έμπνευση από ταινίες."

Η αντίδραση του Ed Boon αλλά και το αντίκτυπο του easter egg του Kill Bill στο Mortal Kombat 1 είχε φυσικά ως αποτέλεσμα η κοινότητα να ζητάει την προσθήκη της Ούμα Θέρμαν ως The Bride στο ρόστερ των χαρακτήρων! Λέτε να γίνει κάτι τέτοιο; 

 

Λίγα λόγια για το Mortal Kombat 1 

Η NetherRealm Studios υπόσχεται ένα ολοκαίνουργιο fighting system, φρέσκα game modes, πολλά Fatalities, ένα ρόστερ γεμάτο με παλιούς και νέους λατρεμένους χαρακτήρες αλλά και επικούς guests. Μερικοί εξ αυτών είναι ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ στο ρόλο του Johnny Cage, η Megan Fox ως Nitara, ο John Cena ως Peacemaker από το σύμπαν της DC, o J.K. Simmons ως Omni-Man από τη σειρά "Invincible" και ο Anthony Starr ως Homelander από τη σειρά "The Boys". 

Το παιχνίδι θα έχει ένα ολοκαίνουργιο story campaign, στο οποίο θα πρωταγωνιστούν οι αγαπημένοι χαρακτήρες της κοινότητας, όπως δεν τους έχουμε δει ποτέ ξανά. Η πλοκή του, μάλιστα, θα λαμβάνει χώρα σε ένα νέο σύμπαν το οποίο δημιούργησε ο "Fire God" -πλέον- Liu Kang. Ο τίτλος θα διαθέτει cross-play, αλλά και cross-progression.

Το Mortal Kombat 1 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου για τα PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch και PC.