Δωρεάν το The Sims 5

Θα υιοθετεί το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο το sequel
13 Σεπτεμβρίου 2023 19:28
Δωρεάν το The Sims 5

Βάζοντας τέλος στις φήμες και τις εικασίες των τελευταίων μηνών που είχαν προκύψει από μια ανοιχτή θέση εργασίας στην επίσημη ιστοσελίδα της EA, η εταιρία επιβεβαιώσει ότι πράγματι το The Sims 5 θα είναι δωρεάν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, στα φώτα της δημοσιότητας δόθηκαν νέες πληροφορίες σχετικά με το next-gen Sims παιχνίδι, το οποίο για την ώρα έχει την κωδική ονομασία ‘Project Rene’. Σύμφωνα με την επικεφαλής της ανάπτυξης, Lyndsay Pearson, το The Sims 5 θα είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς να απαιτείται αγορά του βασικού περιεχομένου, ούτε κάποια μηνιαία συνδρομή.

Παράλληλα, η Pearson απάντησε αρνητικά στις εικασίες πως το παιχνίδι θα υιοθετεί τις στρατηγικές που συναντάμε σε τίτλους για smartphones, όπως μπάρες ενέργειας που περιορίζουν την πρόοδο και microtransactions. Αντιθέτως, επιβεβαίωσε το The Sims 5 θα βασίζεται στα DLC πακέτα για να είναι κερδοφόρο, ακολουθώντας μια παρόμοια στρατηγική με αυτή που γνωρίζει ήδη ο κόσμος χάρη στο The Sims 4.

"Πέρα από τις τακτικές ενημερώσεις του βασικού παιχνιδιού, θα πουλάμε περιεχόμενο και πακέτα. Σίγουρα το παιχνίδι δε θα ξεκινήσει με όλα όσα έχετε στο The Sims 4, αλλά θα προσθέτουμε νέες εμπειρίες και περιεχόμενο στο Project Rene με την πάροδο του χρόνου".

Η Pearson έφερε ως παράδειγμα τις εποχές, λέγοντας ότι το Project Rene θα μπορούσε να περιλάβει μόνο τον "βασικό καιρό" δωρεάν για όλους, με ένα πακέτο για αγορά που θα επικεντρώνεται για παράδειγμα στα χειμερινά αθλήματα.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε το νέο behind the scenes βίντεο παρακάτω.