Nintendo Switch 2: Ένδειξη πως θα διορθωθεί το μεγάλο πρόβλημα των Joy-Cons

Βάσει μιας νέας πατέντας που εντοπίστηκε
12 Σεπτεμβρίου 2023 01:10
Nintendo Switch 2: Ένδειξη πως θα διορθωθεί το μεγάλο πρόβλημα των Joy-Cons

Άλλη μια νέα καυτή φήμη κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες για το Nintendo Switch 2 (ή αλλιώς την κονσόλα που θα διαδεχθεί το Switch) και αφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα της τρέχουσας κονσόλας της Nintendo. Αναφερόμαστε φυσικά στο συχνό πρόβλημα που ταλανίζει όλα τα Joy-Cons χειριστήρια του Switch, δηλαδή το φαινόμενο του drifting. Κάθε κάτοχος Switch το έχει ζήσει άλλωστε. 

Για όσους δε γνωρίζουν το drifting είναι όταν οι αναλογικοί μοχλοί δεν υπακούν πλήρως στις κινήσεις του χειριστή και συνήθως αρχίζουν να πατιούνται είτε μόνοι τους είτε συνεχόμενα προς μια κατεύθυνση, προκαλώντας φυσικά προβλήματα στη gaming εμπειρία. 

Τώρα, μια νέα πατέντα που καταχωρήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου και ανακάλυψαν πριν μερικά 24ωρα, φαίνεται πως έχει σκοπό να λύσει το πρόβλημα αυτό για χάρη του Switch 2. Τον εντοπισμό έκανε η Laura Kate Dale, ειδική στα θέματα προσβασιμότητας στα βιντεοπαιχνίδια. 

Συγκεκριμένα, η Nintendo λέγεται ότι πατένταρε ένα νέο σχεδιαστικά χειριστήριο που περιλαμβάνει τους τελευταίας τεχνολογίας "hall effect" τύπου αναλογικούς μοχλούς. Πώς λειτουργούν; Τα joystick τύπου Hall Effect έχουν ένα μικρό μαγνήτη ενσωματωμένο και αισθητήρες που μετρούν τα βολτ, που δημιουργούνται στο μαγνητικό του πεδίο.

Κατά γενική ομολογία αυτό το είδος των μοχλών είναι πολύ πιο ανθεκτικό και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους παραδοσιακούς μοχλούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν ποτενσιόμετρα. Στους μοχλούς που η συντριπτική πλειοψηφία όλων των γνωστών χειριστηρίων περιλαμβάνει, οι επαφές των αναλογικών φθείρονται με το χρόνο και τη χρήση και προκαλείται αλλαγή στη μέτρηση της τάσης και έτσι μετατοπίζεται...από μόνο του το joystick. 

Οι πληροφορίες που έφερε στο φως το Eurogamer και το VGC για το Switch 2 αναφέρουν ότι θα έχει απόδοση παρόμοια με τα PS5 και Xbox Series X, ενώ παρουσιάστηκε κεκλεισμένων των θυρών στη Gamescom 2023. 

Επίσης, αναφέρθηκε ότι η Nintendo θέλει να κυκλοφορήσει το Switch 2 το συντομότερο δυνατόν εντός του 2024.