Switch 2: Η Nintendo ακούγεται ότι παρουσίασε τη νέα της κονσόλα κεκλεισμένων των θυρών

Τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του Eurogamer που βάζει φωτιά στην αναμονή για τον διάδοχο του Nintendo Switch
07 Σεπτεμβρίου 2023 14:24
Switch 2: Η Nintendo ακούγεται ότι παρουσίασε τη νέα της κονσόλα κεκλεισμένων των θυρών

Το νέο ρεπορτάζ του έγκυρου Eurogamer αποκαλύπτει πως ο διάδοχος του Nintendo Switch είναι πιο κοντά από ποτέ με τις φήμες να υποστηρίζουν ότι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2024

Οι πληροφορίες του Eurogamer, όμως βάζουν λάδι στη φωτιά, καθώς το μέσο αναφέρει ότι η Nintendo παρουσίασε το Switch 2 κεκλεισμένων των θυρών στο πλαίσιο της Gamescom 2023. Μάλιστα, κάνει λόγο πως έγιναν ειδικές παρουσιάσεις μερικών εντυπωσιακών tech demos που έδειχναν πόσο καλά μπορεί να "τρέξει" μερικά παιχνίδια ο διάδοχος του Switch. 

Ένα από τα tech demos του Switch 2 ήταν μια "σούπερ αναβαθμισμένη" έκδοση του Legend of Zelda: Breath of the Wild, το οποίο ήταν σχεδιασμένο για να πιάνει το "ταβάνι" των target specs της νέας πιο ισχυρής κονσόλας της Nintendo. 

Πληροφορίες όμως για το τι ανάλυση έτρεχε το tech demo ή κάτι σχετικό δεν υπάρχουν, ούτε και ενδείξεις για κάποια επανακυκλοφορία του Breath of the Wild με αναβαθμισμένα γραφικά για το Nintendo Switch 2. Ακόμη το ίδιο ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι η Nintendo επιθυμεί να λανσάρει το Switch 2 το συντομότερο δυνατό εφόσον είναι εφικτό, δηλαδή νωρίτερα από το δεύτερο μισό του 2024 που αναφέρουν οι μέχρι στιγμής φήμες. Φυσικά, όλα τα παραπάνω αποτελούν φήμες ακόμη επομένως λάβετέ τα με επιφύλαξη. 

Η ιαπωνική εταιρία δημόσια δεν έχει συζητήσει ακόμη τι σχεδιάζει για τον διάδοχο του Switch, αλλά τον τελευταίο καιρό οι γλώσσες της βιομηχανίας λένε πως το παρουσιάζει σε διάφορους τρίτους developers. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Nintendo έχει ένα δυνατό line up παιχνιδιών για το Switch μέσα στο υπόλοιπο του 2023 αλλά και τις αρχές του 2024, με τίτλους όπως τo Super Mario Bros. Wonder, το νέο WarioWare, το Detective Pikachu Returns, το remake του Super Mario RPG, το ατιτλοφόρητο παιχνίδι με την Princess Peach, το port του Luigi's Mansion 2. Υπάρχει κιόλας το Metroid Prime 4 που ακόμη δεν έχει ημερομηνία κυκλοφορίας ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια.