Σαρωτικές πωλήσεις για το Starfield – Ίσως το μεγαλύτερο launch του 2023

Πρώτα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο
11 Σεπτεμβρίου 2023 15:44
Σαρωτικές πωλήσεις για το Starfield – Ίσως το μεγαλύτερο launch του 2023

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, το Starfield ενδέχεται να είναι το μεγαλύτερο launch του 2023, ξεπερνώντας μεγαθήρια όπως το Hogwarts Legacy. Περνώντας σε λεπτομερείς, η GfK έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας τα εβδομαδιαία UK Charts των retail πωλήσεων, όπου το Starfield κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα, η αποκλειστικότητα του Xbox οικοσυστήματος που ξεπέρασε τους 6 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως μέσα σε δύο ημέρες, ήταν το παιχνίδι που πούλησε περισσότερα retail αντίτυπα απ’ οποιοδήποτε άλλο στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Το επίτευγμα είναι αξιοσημείωτο αν αναλογιστούμε πως ο τίτλος προσφέρεται από την πρώτη μέρα και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass, ενώ το PC και το Xbox, οι δύο πλατφόρμες όπου κυκλοφορεί, έχουν πολύ μεγαλύτερα digital ποσοστά παρά retail, αφού για παράδειγμα το Xbox Series S δεν υποστηρίζει καν φυσικά μέσα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του GamesIndustry.biz, Christopher Dring, ναι μεν το retail ντεμπούτο του Starfield δεν ήταν το μεγαλύτερο του 2023, αφού προηγούνται τα Hogwarts Legacy, Tears of the Kingdom, Star Wars Jedi: Survivor, Resident Evil 4, Final Fantasy 16 και Dead Island 2. Τα νούμερά του ωστόσο ήταν αντίστοιχα με αυτά του Diablo 4 στη retail αγορά, παρόλο που το Diablo 4 κυκλοφόρησε και στο PS5 που έχει μεγαλύτερο physical ποσοστό. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, το ντεμπούτο του μπορεί πράγματι να ήταν το μεγαλύτερο της χρονιάς, όπως σημειώνει.

Συνεχίζοντας με τα υπόλοιπα παιχνίδια στα εβδομαδιαία charts, το NBA 2K24 έκανε το ντεμπούτο του στην έβδομη θέση, ενώ το Hogwarts Legacy συνέχισε το εντυπωσιακό comeback του για δεύτερη συνεχομένη εβδομάδα, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Παράλληλα, μια εκπτωτική καμπάνια λίγο πριν άφιξη του νέου κεφαλαίου έστειλε το Mortal Kombat 11 Ultimate στην πέμπτη θέση, ενώ εκτός δεκάδας βρίσκεται το FIFA 23 -ένα σπάνιο θέαμα για την Αγγλία-, αφού το EA Sports FC 24 είναι προ των πυλών.

Τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου:

  1. Starfield
  2. Hogwarts Legacy
  3. Mario Kart 8 Deluxe
  4. Lego Star Wars: The Skywalker Saga
  5. Mortal Kombat 11 Ultimate
  6. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  7. NBA 2K24
  8. Grand Theft Auto V
  9. Fae Farm
  10. Minecraft (Nintendo Switch)