Μην περιμένετε πτώση τιμής για το Xbox Series X, λέει ο Phil Spencer

Και υπογραμμίζει το ρόλο του Xbox Series S στην αγορά
26 Αυγούστου 2023 13:37
Μην περιμένετε πτώση τιμής για το Xbox Series X, λέει ο Phil Spencer

Πολλές και ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε ο Phil Spencer στο πλαίσιο της Gamescom 2023, σε ένα σημείο κομβικό για το Xbox, με την επικείμενη κυκλοφορία του "γίγαντα" τίτλου Starfield της Bethesda, πολλούς αποκλειστικούς τίτλους στον ορίζοντα αλλά και το deal της Activision να μην έχει κλείσει οριστικά. 

Ο επικεφαλής του Xbox, μιλώντας στο Eurogamer ερωτήθηκε για το γεγονός εάν σκοπεύουν να ρίξουν την τιμή των Xbox Series X|S, αφού βρισκόμαστε σε μια περίοδο τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά τους, ενώ στην άλλη πλευρά η Sony ρίχνει την τιμή του PS5 στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Άλλωστε μια πτώση τιμής συνηθίζεται σε αυτή την περίοδο του κύκλου ζωής των κονσολών, αν και τα πράγματα σε αυτή τη γενιά κύλησαν πολύ διαφορετικά λόγω της πανδημίας. 

Πρακτικά, ο Spencer απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο πτώσης τιμής σε αυτή τη γενιά και ειδικά του Xbox Series X, υπογραμμίζοντας τον ρόλο του Xbox Series S στην αγορά. Όπως είπε "δεν μπορείς να έχεις μια κονσόλα που κοστίζει $500 με το σκεπτικό ότι θα φτάσει να κοστίζει $200 δολάρια. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό." Όσο το γιατί συμβαίνει αυτό, ο Spencer ρίχνει το φταίξιμο στις τιμές των εξαρτημάτων, "επειδή κανείς δεν κατασκευάζει τέτοιου είδους RAM ή τέτοια εξαρτήματα. Δεν είναι όπως παλιά όπου μπορούσες να πάρεις ένα συγκεκριμένο spec και να το τρενάρεις για 10 χρόνια και να μειώσεις την τιμή. Για αυτό βλέπετε τις τιμές των κονσολών αρκετά σταθερές.

"Οι τιμές δεν πέφτουν. Το βλέπουμε τώρα και γι' αυτό το λόγο φτιάξαμε το Xbox Series S", δήλωσε ο Spencer.

"Ξέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό ερωτήσεις όπως, "τι είναι αυτό που κάνει;". Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι είχαμε μια κονσόλα κάτω των 300 δολαρίων, επειδή θέλουμε να αναπτυχθούμε και πιστεύουμε ότι μια εισαγωγική τιμή για πολλές νέες οικογένειες ή παίκτες που έρχονται στην αγορά θα είναι σημαντική. Και τότε ο κόσμος λέει: "Τότε το κάνατε περίπλοκο, επειδή έχετε δύο μοντέλα στην αγορά". Αλλά τότε μπαίνουμε σε αυτό το σκεπτικό του 'θέλω να κάνω mid-gen φρεσκάρισμα, άρα πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερη πολυπλοκότητα δημιουργώντας περισσότερες συσκευές'".