Baldur's Gate 3: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της κυκλοφορίας του στο Xbox

Larian Studios και Microsoft ήρθαν σε συμβιβασμό για τον ερχομό του στα Xbox Series X|S
24 Αυγούστου 2023 23:59
Baldur's Gate 3: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της κυκλοφορίας του στο Xbox

Τελικά, οι Larian Studios και Microsoft έφτασαν σε έναν συμβιβασμό για την κυκλοφορία του Baldur's Gate 3 στις κονσόλες του Xbox, βάζοντας τέλος στο θρίλερ του ερχομού του στην "πράσινη" πλατφόρμα. Η PlayStation 5 έκδοση του Baldur's Gate 3 άλλωστε αναμένεται στις 6 Σεπτεμβρίου

Η Larian Studios ανακοίνωσε ότι βρήκε τρόπο ώστε το Baldur's Gate 3 "να κυκλοφορήσει στο Xbox φέτος", αλλά θα του λείπει ένα χαρακτηριστικό από τη μία εκ των δύο εκδόσεων. Η Xbox Series X έκδοση, όπως γίνεται αντιληπτό θα κυκλοφορήσει φέτος "με τα όλα της", αλλά η Xbox Series S θα έρθει χωρίς το split-screen co-op, ένα χαρακτηριστικό που η Larian πάλευε εδώ και καιρό να ενσωματώσει και αποτελούσε ένα αγκάθι στην ανάπτυξη, όπως είχε αναφερθεί και παλιότερα. 

Τα cross-saves, ωστόσο θα δουλεύουν κανονικά και στις δύο Xbox Series X|S. Συγκεκριμένα, τα ευχάριστα νέα για τους κατόχους του Xbox που περιμένουν να παίξουν εκεί το Baldur's Gate 3 έφερε ο CEO της Larian, Swen Vincke, μέσα από τον λογαριασμό του στο X. 

Με μεγάλη χαρά επιβεβαιώνω ότι, μετά τη συνάντηση που είχαμε με τον Phil Spencer χθες, βρήκαμε μια λύση που μας επιτρέπει να φέρουμε το Baldur's Gate 3 στους παίκτες του Xbox φέτος, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε εδώ και αρκετό καιρό.

Όλες οι βελτιώσεις θα είναι εκεί, με split-screen coop στο Series X. Το Series S δεν θα διαθέτει split-screen coop, αλλά θα περιλαμβάνει επίσης cross-save progression μεταξύ Steam και Xbox Series.

Αυτό που δεν γίνεται ξεκάθαρο είναι το θέμα των cross-saves, το οποίο θα λειτουργεί μεταξύ Xbox-Steam, αλλά δε διευκρινίζεται εάν θα υποστηριχθεί ανάμεσα σε Xbox και PlayStation κονσολών. 

Επομένως, το Baldur's Gate 3 αναμένεται να έρθει στο PS5 στις 6 Σεπτεμβρίου και "εντός του 2023" για τα Xbox Series X|S.