Χωρίς split-screen θα έρθει το νέο Forza Motorsport και ο Phil Spencer δίνει εξηγήσεις

Γιατί η Turn 10 δεν έβαλε split screen όπως στα παλιά Forza;
24 Αυγούστου 2023 21:56
Χωρίς split-screen θα έρθει το νέο Forza Motorsport και ο Phil Spencer δίνει εξηγήσεις

Το νέο Forza Motorsport θα κυκλοφορήσει χωρίς μερικά χαρακτηριστικά που υπήρχαν παλιότερα στο franchise, όπως το Spectator mode και το split-screen, που παραδοσιακά έδινε τη δυνατότητα στους παίκτες να παίζουν με έναν φίλο τους στην ίδια οθόνη. 

Αν και αρχικά είχε αφεθεί να εννοηθεί από τον creative director της Turn 10, Chris Esaki, ότι θα έρθουν μετά το λανσάρισμα του Forza Motorsport, ο Phil Spencer απέκλεισε το ενδεχόμενο για το θέμα του split-screen. 

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο Eurogamer εν μέσω της Gamescom 2023, ο επικεφαλής του Xbox, έδωσε τις απαραίτητης εξηγήσεις στο γιατί δε θα έχει τελικά καθόλου split-screen το νέο Forza Motorsport. Τελικά, σύμφωνα με τα όσα είπε δεν είχε να κάνει με κάποιον τεχνικό περιορισμό αλλά ήταν μέρος μιας δημιουργικής απόφασης που έπρεπε να πάρει η Turn 10 Studios. 

"Το Forza Motorsport δεν πρόκειται να είχε εξαρχής split-screen. Αυτή ήταν μια απόφαση που πήρε η ομάδα βασιζόμενη στα δεδομένα χρήσης. Βλέπουμε πόσος κόσμος παίζει σε split-screen και αποφασίσαμε να βάλουμε τις δυνάμεις των developers μας εκεί όπου πραγματικά παίζει ο κόσμος" δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO του Microsoft Gaming. 

Επί της ουσίας ο κόσμος που έπαιζε σε split-screen το Forza Motorsport δεν ήταν αρκετός για να δικαιολογήσει τους πόρους που έπρεπε να ξοδευτούν για να υλοποιηθεί. Κάποιοι χρήστες στα social media και στη gaming κοινότητα έχουν αναφερθεί στο γεγονός ότι το Series S μπορεί να κρατάει πίσω το ευρύτερο οικοσύστημα του Xbox, λόγω του ότι είναι πιο αδύναμο από το Series X. 

O Spencer ήταν κατηγορηματικός ως προς την απάντησή του λέγοντας: "Δεν υπάρχει κανένας πλανήτης στον οποίο θα παρατήσουμε το Series S. Υπάρχουν χαρακτηριστικά που διατίθενται σήμερα στο X και δεν διατίθενται στο S, ακόμη και από τα δικά μας παιχνίδια, όπως το ray-tracing που λειτουργεί στο X, αλλά όχι στο S σε ορισμένα παιχνίδια. Έτσι, για έναν πελάτη του S, που ξόδεψε περίπου τα μισά από όσα αγόρασε ο πελάτης του X, καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να τρέξει με τον ίδιο τρόπο."

Το ολοκαίνουργιο Forza Motorsport αναμένεται να κυκλοφορήσει στα Xbox Series X|S και PC στις 10 Οκτωβρίου και φυσικά θα είναι διαθέσιμο από τη πρώτη μέρα στο Xbox Game Pass