Η Microsoft κλείνει το ψηφιακό κατάστημα του Xbox 360

Μέσα στο 2024
17 Αυγούστου 2023 19:31
Η Microsoft κλείνει το ψηφιακό κατάστημα του Xbox 360

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Marketplace του Xbox 360 πρόκειται να κλείσει οριστικά του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, από τις 29 Ιουλίου του 2024, οι παίκτες δε θα μπορούν πλέον να αγοράσουν κάποιο νέο παιχνίδι, να αγοράσουν DLC’s για τα παιχνίδια τους και γενικά οτιδήποτε άλλο πρόσφερε το ψηφιακό κατάστημα της εταιρίας, μέσα από την συγκεκριμένη κονσόλα.

Ωστόσο, χάρη στο backwards compatibility, θα μπορείτε να αποκτήσετε παιχνίδια του Xbox 360 και του αρχικού Xbox μέσα από το Xbox One, τα Xbox Series X|S και το Xbox.com και να τα παίζετε στην κονσόλα σας απευθείας. Επιπροσθέτως, θα συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια που είχατε αγοράσει στο παρελθόν και να τα κάνετε κανονικά download.

Οι επίσημες δηλώσεις της Microsoft:

Αυτόν τον Νοέμβριο συμπληρώνονται 18 χρόνια από την κυκλοφορία του Xbox 360. Ήταν μια κονσόλα που καθόριζε τη γενιά και που προσκάλεσε πολλούς παίκτες να μπουν στο gaming για πρώτη φορά και να συνδεθούν με φίλους τους από όλο τον κόσμο. Με τα χρόνια, έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες παικτών που βρήκαν μια δια βίου αγάπη για τα παιχνίδια ξεκινώντας με το Kameo, το Gears of War, το Fable 2 και άλλα κλασσικά παιχνίδια του Xbox 360.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που πολλοί fans συνεχίζουν να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια του Xbox 360 σε νεότερες κονσόλες μέσω του backwards compatibility.

Καθώς οδεύουμε προς το 2024, έχουμε να μοιραστούμε μια αλλαγή σχετικά με την εμπειρία του Xbox 360. Στις 29 Ιουλίου του 2024, το Xbox θα σταματήσει να υποστηρίζει τη δυνατότητα αγοράς νέων παιχνιδιών, DLC και άλλου περιεχομένου από το store του Xbox 360 και του Xbox Marketplace (marketplace.xbox.com).

Σχετικά με αυτήν την αλλαγή, η εφαρμογή Microsoft Movies & TV δεν θα λειτουργεί πλέον στο Xbox 360, πράγμα που σημαίνει ότι το περιεχόμενο τηλεόρασης και ταινιών δεν θα είναι πλέον ορατό στο Xbox 360 μετά τις 29 Ιουλίου 2024.

Από τώρα έως τον Ιούλιο του 2024, μπορείτε να συνεχίσετε να αγοράζετε παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο από το Store του Xbox 360 και στο Xbox 360 Marketplace. Αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει να παίζετε παιχνίδια του Xbox 360 ή κάποιο DLC που έχετε ήδη αγοράσει.

Tags: