O Phil Spencer δεν βλέπει το Virtual Reality ως το μέλλον του gaming

Αλλά ως μια ευχάριστη εναλλακτική λύση
24 Σεπτεμβρίου 2015 06:24
O Phil Spencer δεν βλέπει το Virtual Reality ως το μέλλον του gaming

Η σχέση της Microsoft με την εικονική πραγματικότητα είναι λίγο πολύ γνωστή, με την εταιρία να έχει κλείσει συνεργασίες με την Oculus VR, την Valve και το Steam VR και τη δημιουργία της δικής της συσκευής μεικτής πραγματικότητας, του Hololens. Το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, μέσα από συνέντευξή του στο Gamespot έδωσε την δική του, προσωπική άποψη για το μέλλον του VR στη βιομηχανία.

Ο ίδιος λοιπόν υποστηρίζει ότι αν και η εικονική πραγματικότητα είναι μια σπουδαία εμπειρία για κάθε gamer, αυτό που πραγματικά προσφέρουν τα παιχνίδια είναι τα συναισθήματα που μοιράζονται όσοι παίζουν στο ίδιο δωμάτιο, στην ίδια οθόνη, αλληλεπιδρώντας ο ένας με τον άλλο. Δεν θα ήθελε στο μέλλον να δει τους ανθρώπους να παίζουν όλοι με μία συσκευή VR στο κεφάλι και ακουστικά, πλήρως αποκομμένοι από το τριγύρω περιβάλλον. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάτι τέτοιο μπορεί να προσφέρει απίστευτες gaming εμπειρίες, αλλά θα ήταν κρίμα να παίζουμε μόνο με αυτόν τον τρόπο. To VR αποτελεί την πιο πρόσφατη καινοτομία της gaming βιομηχανίας, οπότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι με την κατάλληλη στρατηγική, θα βρει τομείς και τύπους παιχνιδιών όπου θα έχει τη δυνατότητα να λάμψει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Με τις τόσες επερχόμενες συνεργασίες της Microsoft στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, φαίνεται πως πρέπει να δώσουμε σημαντική βάση στα λεγόμενα του Spencer, μιας και η εταιρία φαίνεται έτοιμη να στηρίξει τη νέα τεχνολογία και να μας δώσει ολοκληρωμένα VR projects.