Το GTA 6 είναι έτοιμο να σπάσει ένα ρεκόρ της Rockstar Games!

Με ένα στατιστικό που ζαλίζει
13 Αυγούστου 2023 15:39
Το GTA 6 είναι έτοιμο να σπάσει ένα ρεκόρ της Rockstar Games!

Ναι, το GTA 6 μπορεί ακόμη να μην έχει κυκλοφορήσει, για την ακρίβεια δεν έχει καλά-καλά παρουσιαστεί, αλλά όπως σας είχαμε ενημερώσει, το αρχικό tweet της Rockstar Games το Φεβρουάριο του 2022 είχε γίνει απόλυτα viral, χαρίζοντας στην εταιρία το ρεκόρ για το gaming tweet με τα περισσότερα likes όλων των εποχών. Τώρα, ο τίτλος ετοιμάζεται να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ.

Αναλυτικότερα, νέες πληροφορίες που μόλις ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας αποκαλύπτουν για πόσα χρόνια βρίσκεται υπό ανάπτυξη το παιχνίδι. Όπως προκύπτει, λοιπόν, το GTA 6 είναι -σχεδόν- το παιχνίδι με τον μεγαλύτερο κύκλο ανάπτυξης στην ιστορία της Rockstar Games, αφού σύντομα θα ξεπεράσει τα 8 χρόνια του Red Dead Redemption 2.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες που έχουμε για το Red Dead Redemption 2, η ανάπτυξη του western τίτλου ξεκίνησε λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου Red Dead Redemption, το 2010. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι ο κύκλος ανάπτυξης της αρχικής έκδοσης διήρκησε περίπου 8 χρόνια.

Περνώντας τώρα στο GTA 6, η κοινότητα ανακάλυψε πότε ξεκίνησε μάλλον η ανάπτυξη του παιχνιδιού μέσα από το LinkedIn προφίλ ενός πρώην υπαλλήλου της Rockstar Games. Ο λόγος γίνεται για το πρώην lead video editor Jon Young, ο οποίος εργαζόταν 13 χρόνια στο στούντιο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες του προφίλ του, ο Young βοήθησε στην ανάπτυξη του Grand Theft Auto VI, στο research τμήμα, από το 2015.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το pre-production του GTA 6 ξεκίνησε το 2015, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή ισοφαρίζει τα 8 χρόνια ανάπτυξης του RDR 2. Αν το παιχνίδι κυκλοφορήσει όντως το 2024, όπως θέλουν μερικές φήμες, ο κύκλος ανάπτυξης του θα ξεπερνά τα 9 χρόνια, κάνοντάς το, το παιχνίδι με την μεγαλύτερη περίοδο ανάπτυξης στην ιστορία της Rockstar.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως το GTA V πρωτοκυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2013, οπότε δεν αποκλείεται η Rockstar να είχε ξεκινήσει με το pre-production του sequel ακόμη και το 2014.