Red Dead Redemption: Η Take-Two απαντάει στα παράπονα για την τιμή του port

Μέσω του CEO της εταιρίας, Strauss Zelnick
09 Αυγούστου 2023 09:15
Red Dead Redemption: Η Take-Two απαντάει στα παράπονα για την τιμή του port

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της gaming κοινότητας στο άκουσμα πως αντί για ένα remake/remaster του πρώτου Red Dead Redemption, έρχεται ένα απλό port του στα PS4 και Nintendo Switch, όπως σας μεταφέραμε. Το πακέτο κιόλας περιλαμβάνει το Undead Nightmare DLC αλλά η τιμή του που ανέρχεται στα $49.99, κρίθηκε υψηλή από τους gamers με αποτέλεσμα να υπάρξουν ένα σωρό παράπονα στα social media

Μια απάντηση σε όλον αυτόν τον ντόρο που προκλήθηκε έδωσε η Take-Two, μητρική εταιρία της Rockstar Games. Συγκεκριμένα το IGN ρώτησε απευθείας τον Strauss Zelnick, CEO της Take-Two για τους λόγους που τιμολογήθηκε έτσι το port του Red Dead Redemption, δεδομένου ότι ήδη είναι διαθέσιμο, για παράδειγμα, στο Xbox μέσω του backwards compatibility για σχεδόν τη μισή τιμή ($29.99). 

H απάντηση του Zelnick ήταν σύντομη και είπε τα εξής: 

"Αυτή είναι απλώς η τιμή που πιστεύουμε ότι είναι η ορθή από εμπορικής άποψης", απάντησε ο Zelnick.

Λίγο αργότερα πρόσθεσε πως "το Undead Nightmare είναι ένα σπουδαίο standalone παιχνίδι από όταν κυκλοφόρησε, επομένως νιώθουμε ότι είναι ένα πολύ καλό πακέτο για να το αγοράσει κανείς για πρώτη φορά και μια πολύ καλή προσφορά για τους καταναλωτές.

Την ανάπτυξη του port μάλιστα, όπως μάθαμε από την αρχική ανακοίνωση, δεν ανέλαβε κάποιο στούντιο της Rockstar Games, αλλά η βρετανική Double Eleven Studios. "Σε μια νέα μεταφορά από την Double Eleven Studios, οι εκδόσεις Switch και PS4 φέρνουν ξανά κοντά τις δύο κλασικές εμπειρίες τόσο για τους νέους παίκτες όσο και για τους παλιούς fans που μπορούν να τις απολαύσουν σε όλες τις σύγχρονες κονσόλες, συμπεριλαμβανομένου και του backwards compatibility με το PlayStation 5." αναφέρει η περιγραφή της Rockstar για το port. 

Για την ιστορία το port του Red Dead redemption στα Nintendo Switch και PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει στις 17 Αυγούστου προς το παρόν μόνο σε ψηφιακή μορφή και στις 13 Οκτωβρίου σε retail.