Red Dead Redemption: Δεν έρχεται κάποιο remaster αλλά σύντομα σε δύο νέες πλατφόρμες

Την Άγρια Δύση της Rockstar Games υποδέχονται τα PS4 και Nintendo Switch
07 Αυγούστου 2023 17:36
Red Dead Redemption: Δεν έρχεται κάποιο remaster αλλά σύντομα σε δύο νέες πλατφόρμες

Η αναμονή των fans της Rockstar Games για ένα τωρινής γενιάς remaster ή remake του Red Dead Redemption θα πρέπει να παραταθεί καθώς η ανακοίνωση που έγινε πριν από μερικά λεπτά ήταν αρκετά διαφορετική. 

Η Rockstar Games ανακοίνωσε τον ερχομό του Red Dead Redemption σε δύο νέες πλατφόρμες που δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι πρότινος: το Nintendo Switch και το PS4. Οι δύο αυτές εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν ψηφιακά στις 17 Αυγούστου με κόστος $49.99 και στις 13 Οκτωβρίου σε retail μορφή

Ξεκαθαρίζεται, λοιπόν, πως δεν είναι κάποιο remake ή remaster με αναβαθμισμένο τεχνικό τομέα παρά ένα port που υποστηρίζει αυτές τις δύο κονσόλες, και μάλιστα στην περίπτωση του PlayStation είναι και backwards compatible με το PS5. Στο πακέτο του port αυτού περιλαμβάνεται και το RDR: Undead Nightmare, μαζί με υποστήριξη για μερικές επιπλέον γλώσσες. Να σημειωθεί ότι την ανάπτυξη του port ανέλαβε η βρετανική Double Eleven Studios

Επίσης, δεν έγινε κάποια ανακοίνωση για μια PC έκδοση του πρώτου Red Dead Redemption που δεν κυκλοφόρησε ποτέ εκεί, ενώ ούτε το Xbox δίνει το παρόν σε αυτό το port μιας και ήδη είναι backwards compatible στην πράσινη πλατφόρμα. 

Δείτε το trailer του Red Dead Redemption στα PS4 και Switch

Για την ιστορία, το Red Dead Redemption κυκλοφόρησε το 2010 και αναπτύχθηκε από τη Rockstar San Diego. Είναι το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς Red Dead, μετά το Red Dead Revolver του 2004. Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 1911, κατά τη διάρκεια της παρακμής των αμερικανικών συνόρων και ακολουθεί τον John Marston, έναν πρώην παράνομο, ο οποίος αναγκάζεται από την κυβέρνηση να κυνηγήσει τα πρώην μέλη της συμμορίας του με αντάλλαγμα την ελευθερία της οικογένειάς του.

Τα γεγονότα του αποτελούν την άμεση συνέχεια της ιστορίας του Red Dead Redemption 2 και των γεγονότων που εκτυλίσσονται με την συμμορία του Van Der Linde και του John Marston. 

Το παιχνίδι διαθέτει προοπτική τρίτου προσώπου και είναι open world, ενσωματώνοντας ένα σύστημα ηθικής για τις αποφάσεις των παικτών και τον Dead Eye μηχανισμό που την επιβράδυνση του χρόνου στο shooting.

Το παιχνίδι απέσπασε διθυραμβικά σχόλια για τα γραφικά, τη μουσική, το voice acting, το gameplay και την ιστορία του. Παράλληλα, κέρδισε πολλά βραβεία Game of the Year από διάφορα μέσα, ενώ θεωρείται από πολλούς κριτικούς ως ένα από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Παρά τα όσα λέγονταν και όσα κυκλοφορήσαν τον τελευταίο καιρό ως φήμες η ανακοίνωση αυτή ήταν αναπάντεχη, ωστόσο ίσως και να μην έσβησαν εντελώς οι ελπίδες για ένα remaster/remake.