Baldur's Gate 3: Χωρίς pre-loading παρά το τεράστιο μέγεθός του - Υπάρχει όμως εξήγηση

Συγχυσμένη η κοινότητα από την απόφαση μερικά 24ωρα πριν την κυκλοφορία του
01 Αυγούστου 2023 16:07
Baldur's Gate 3: Χωρίς pre-loading παρά το τεράστιο μέγεθός του - Υπάρχει όμως εξήγηση

Σε μια ανακοίνωση της Larian Studios μερικά 24ωρα πριν το λανσάρισμα του Baldur's Gate 3 στο PC έγινε γνωστό ότι δε θα υπάρχει η δυνατότητα να το κατεβάσετε από νωρίς, ώστε να το έχετε έτοιμο ανήμερα της κυκλοφορίας του στον υπολογιστή σας. 

Με λίγα λόγια το λεγόμενο και καθιερωμένο pre-loading του παιχνιδιού δεν υπάρχει για το Baldur's Gate 3, παρά το ότι διαθέτει μεγάλο μέγεθος που φτάνει τα 122GB και η κυκλοφορία του θα γίνει στις 3 Αυγούστου. Στην ανακοίνωση που έβγαλε η Larian Studios μέσα από τη σελίδα του τίτλου στο Steam γράφει επίσης "Λάβετε υπόψη σας ότι τα παιχνίδια που έχετε αποθηκεύσει από την Early Access δεν θα είναι συμβατά κατά την κυκλοφορία. Ωστόσο, έχουν αλλάξει τόσα πολλά που αξίζει πραγματικά να ξεκινήσετε από την αρχή. Επομένως δε θα υπάρχει pre-loading για το παιχνίδι πριν την κυκλοφορία".

Ωστόσο, όσοι αγόρασαν την PC έκδοση είτε από το Steam ή το GOG θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση δωρεάν στην Mac έκδοση του Baldur's Gate 3 όταν λανσαριστεί. Και αυτό διότι θα υποστηρίζονται τα cross-saves μεταξύ των PC, PS5 (αυτή κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο) και Mac εκδόσεων. 

Μια εξήγηση που δίνει το PC Gamer για την απόφαση να μην γίνεται preloading ο τίτλος έχει να κάνει με την κρυπτογράφηση των αρχείων του Steam. Το Steam από πλευράς του κρυπτογραφεί τα αρχεία ενός παιχνιδιού πριν δοθεί για pre-loading. Όμως επειδή το Baldur's Gate 3 βρισκόταν επί τρία χρόνια σε Early Access, το Steam δεν μπορεί να κρυπτογραφήσει τα ήδη υπάρχοντα αρχεία.

Όπως και να έχει το κατέβασμά του θα είναι βασανιστικό ειδικά για όσους έχουν αργή σύνδεση στο ίντερνετ. Τουλάχιστον να γνωρίζετε ότι ο τίτλος θα ανοίξει στο Steam στις 3 Αυγούστου στις 18:00 η ώρα Ελλάδος.

Λίγα λόγια για το Baldur's Gate 3

Το Baldur's Gate 3 είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα και άκρως αναμενόμενα RPG των τελευταίων ετών και η στιγμή που πολλοί fans του είδους περίμεναν πλησιάζει. Το παιχνίδι αναμένεται επιτέλους να κυκλοφορήσει στις 3 Αυγούστου 2023 για το PC και στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 για το PlayStation 5.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, πρόκειται φυσικά για sequel της ιστορικής Baldur's Gate σειράς που ξεκίνησε το 1998 και θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών στο είδος της. Το παιχνίδι θα ακολουθεί μια ομάδα εξερευνητών, οι οποίοι μολύνονται από ένα μυστηριώδες παράσιτο που τους δίνει παράξενες δυνάμεις και τους συνδέει με ένα αρχαίο κακό. Το παιχνίδι θα διαθέτει μια βαθιά ιστορία με πολλαπλά τέλη και διακλαδώσεις, ενώ θα υπάρχει co-op, καθώς και το Dungeon Master mode που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν και να μοιράζονται τις δικές τους περιπέτειες. 

Το παιχνίδι είναι προς το παρόν διαθέσιμο και σε Early Access στο Steam, για όσους θέλουν να παίξουν την εισαγωγή και να δώσουν feedback στους developers. Για την ιστορία, η Early Access έκδοση έχει λάβει διθυραμβικά σχόλια από κριτικούς και fans, οι οποίοι επαίνεσαν τα γραφικά, το combat, τους διαλόγους και τις RPG επιλογές.