PlayStation 5: Το νέο μεγάλο update διορθώνει τον ήχο εκκίνησης που υπήρχε από το PS3!

Μετά από 17 χρόνια παραπόνων
31 Ιουλίου 2023 19:43
PlayStation 5: Το νέο μεγάλο update διορθώνει τον ήχο εκκίνησης που υπήρχε από το PS3!

Οι κονσόλες της Sony από την εποχή του PS3 είχαν έναν χαρακτηριστικό "μπιπ" ήχο εκκίνησης κάθε φορά που ανοίγει και κλείνει η κονσόλα. Η παράδοση του "μπιπ" της εκκίνησης και της απενεργοποίησης της κονσόλας συνεχίστηκε και στο PS4 αλλά και στο PS5

Τα παράπονα όμως υπάρχουν εδώ και σχεδόν 17 χρόνια από τους χρήστες που θα ήθελαν να υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης αυτού του "μπιπ", καθώς έχει προκαλέσει πολλά άβολα σκηνικά. Ένα από τα πιο άβολα σκηνικά είναι να ειδοποιηθεί κάποιος συγγενής ή το άλλο σας μισό ότι άνοιξε η κονσόλα σε ώρα και στιγμή που... δε θα έπρεπε. Πόσες φορές άλλωστε έχετε βρεθεί στη θέση να θέλετε να ανοίξετε την PlayStation κονσόλα σας κρυφά χωρίς να το καταλάβουν οι γονείς ή συγκάτοικοι ή τα παιδιά σας. 

Σύντομα όμως αυτό αλλάζει καθώς το νέο μεγάλο update του PlayStation 5 θα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους της κονσόλας να κλείνουν το "μπιπ" ήχο. "Τώρα μπορείτε να κλείσετε ή να ρυθμίσετε την ένταση του ηχητικού σήματος του PS5 όταν το ενεργοποιείτε ή το απενεργοποιείτε ή όταν το θέτετε σε κατάσταση αναστολής", αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο PlayStation Blog.

Το καλύτερο όμως είναι ότι η Sony όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα να κλείσετε τον ήχο αλλά και να ρυθμίσετε την έντασή του σε περίπτωση που επιθυμείτε απλώς να τον κρατήσετε σε χαμηλότερα επίπεδα. 

Προς το παρόν το χαρακτηριστικό βρίσκεται διαθέσιμο στο beta firmware update της κονσόλας, επομένως  σύντομα θα κυκλοφορήσει και για όλους τους κατόχους PlayStation 5. Για να τσεκάρετε τι θα έρθει με το νέο update του PS5 πατήστε εδώ