Ακυρώθηκε το sequel για το αρχαιοελληνικό Immortals Fenyx Rising της Ubisoft

Αλλαγή πλάνων για την Ubisoft σύμφωνα με νέα φήμη
27 Ιουλίου 2023 13:40
Ακυρώθηκε το sequel για το αρχαιοελληνικό Immortals Fenyx Rising της Ubisoft

Πέρυσι τον Ιούλιο είχε κυκλοφορήσει μια φήμη πως η Ubisoft ετοιμάζει ένα sequel για το Immortals Fenyx Rising, το οποίο είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2020, ταξιδεύοντας τους παίκτες σε έναν ανοιχτό κόσμο εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα, με έντονο άρωμα The Legend of Zelda: Breath of the Wild όσον αφορά το gameplay και το εικαστικό.

Τελικά, φαίνεται πως αυτά τα πλάνα δεν πρόκειται να υλοποιηθούν, αφού το project ακυρώθηκε. Συγκεκριμένα, με αποκλειστικό ρεπορτάζ του, το VGC τονίζει πως η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να μην συνεχίσει την περαιτέρω ανάπτυξη του παιχνιδιού, μιας και υπάρχουν αρκετά εμπόδια για την καθιέρωση του IP.

Στόχος του γαλλικού κολοσσού ήταν να κάνει μεγάλο franchise το Immortals. Χαρακτηριστικά, η περσινή φήμη του ρεπόρτερ Jeff Grubb έλεγε ότι το επόμενο παιχνίδι σκόπευε να αλλάξει τοποθεσία, αφήνοντας πίσω του την Αρχαία Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα ήταν εμπνευσμένο από τις περιοχές της Πολυνησίας και ειδικότερα από την κουλτούρα της Χαβάης.

Μάλιστα, η Ubisoft απάντησε στο ρεπορτάζ του μέσου, επιβεβαιώνοντας εμμέσως την ακύρωση του project, αφού το στούντιο του Quebec θα εστιάσει στα βασικά IPs της εταιρίας.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής μας, ανακατευθύνουμε και αναδιοργανώνουμε ορισμένες δημιουργικές ομάδες και πόρους στο στούντιο του Quebec, μεταφέρνοντάς τους σε άλλα projects που δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η τεχνογνωσία και οι τεχνολογίες που ανέπτυξαν αυτές οι ομάδες θα χρησιμεύσουν ως επιταχυντής για την ανάπτυξη αυτών των βασικών projects που εστιάζουν στα μεγαλύτερα brands μας. Δεν έχουμε τίποτα περαιτέρω να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή.