Το μενού των Xbox κονσολών ανανεώθηκε και κυκλοφορεί από σήμερα

Δείτε όλες τις νέες αλλαγές και βελτιώσεις που φέρνει
26 Ιουλίου 2023 23:05
Το μενού των Xbox κονσολών ανανεώθηκε και κυκλοφορεί από σήμερα

Εδώ και καιρό το νέο Dashboard του Xbox βρισκόταν σε δοκιμαστική μορφή για όσους επέλεγαν να συμμετέχουν στο ειδικό Insider πρόγραμμα της Microsoft. Από σήμερα όμως το νέο Dashboard κυκλοφορεί για όλες τις Xbox κονσόλες, φρεσκάροντας έτσι την όψη του μενού ολοκληρωτικά για τα Xbox Series X, Xbox Series S και το Xbox One.

Να σημειωθεί βέβαια ότι το εν λόγω update έχει ξεκινήσει σταδιακά να διατίθεται στις κονσόλες όλων των κατόχων, επομένως κάντε λίγη υπομονή αν ακόμη δεν βρίσκεται στην κονσόλα σας. Η ομάδα του Xbox βέβαια χώρισε σε επτά σημαντικά σημεία τις βελτιώσεις του νέου Xbox Dashboard. 

Πέραν από το ότι δίνει μια πολύ μεγάλη ώθηση σε οτιδήποτε αφορά το Xbox Game Pass και τον κατάλογό του, υπάρχουν πολλές λειτουργικές και οπτικές διαφορές. Παρακάτω είναι οι βασικότερές τους: 

  1. Διευκολύνει τη μετάβαση στη Βιβλιοθήκη, το Microsoft Store, το Xbox Game Pass, την Αναζήτηση και τις Ρυθμίσεις στην κορυφή της Αρχικής σας σελίδας, εισάγοντας ένα μενού γρήγορης πρόσβασης.
  2. Δημιουργεί περισσότερο χώρο για το εξατομικευμένο φόντο σας απλοποιώντας τη διάταξη και τοποθετώντας τα παιχνίδια που παίξατε πρόσφατα και άλλο περιεχόμενο και εφαρμογές προς το κάτω μέρος της οθόνης.
  3. Προσθέτει μια επιλογή για να αλλάξετε το φόντο σας ώστε να ταιριάζει με το παιχνίδι που επισημαίνετε στη λίστα με τα πρόσφατα παιγμένα παιχνίδια.
  4. Βελτιώνει την ανακάλυψη παιχνιδιών εισάγοντας λίστες παιχνιδιών που έχουν επιμεληθεί και εξατομικευτεί για εσάς.
  5. Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμπειρία σας καρφιτσώνοντας τα αγαπημένα σας παιχνίδια, τις επιμελημένες ομάδες και τις ομάδες συστήματος, όπως το Quick Resume στην Αρχική σελίδα.
  6. Σας βοηθάει να βρείτε τι συμβαίνει στην κοινότητά σας μέσω της ενημερωμένης σειράς Friends & Community Updates (Φίλοι και κοινοτικές ενημερώσεις).
  7. Σας δείχνει ποιες εφαρμογές πολυμέσων και περιεχόμενο είναι διαθέσιμα για εσάς μέσω του Spotlight Watch & Listen και της λίστας εφαρμογών ψυχαγωγίας.

Ανάμεσα στις πολλές αισθητικές αλλαγές είναι ότι το κυρίως εικαστικό στο background αλλάζει ανάλογα με το tile που επιλέγετε. Για παράδειγμα αν δείχνει το Starfield τότε αλλάζει στο εικαστικό του, αν δείχνει το Forza Motorsport αλλάζει στο key art του κ.ο.κ. 

Επίσης, πατώντας εδώ θα βρείτε τον επίσημο οδηγό της Microsoft για οτιδήποτε αφορά το νέο Dashboard και όποια άλλη απορία έχετε.